VALLE: Hoseth var ute med karantene da MFK tapte mot Odd søndag. Mandag var han imidlertid tilbake da laget hadde en rolig ettermiddagsøkt på Vålerengas treningsfelt, Valle, øst i Oslo.

30-åringen var sistemann av banen, etter å ha avsluttet den timelange økta med noen skudd fra distanse.

Tirsdag skal MFK trene ytterligere en gang på Valle, før Vålerenga er motstander på Ullevaal onsdag.

Formsterk motstander

På landslagsarenaen forventer Magne Hoseth å møte en vanskelig motstander. Trolig den aller vanskeligste hittil.

— Jeg har sett Vålerenga i to-tre kamper nå, og én ting er sikkert: Vi må spille opp mot vårt aller beste dersom vi skal ha mulighet til å slå dem. De ser rett og slett veldig sterke ut i øyeblikket, sier visekapteinen og fortsetter:

— Vi må opp på det nivået vi hadde i kampen mot Start, minst. Dette er den vanskeligste kampen vår hittil denne sesongen, fastslår han.

Imponert over kompisen

På et lag som først og fremst er kjent for sine offensive spillere, mener Magne Hoseth det er en forsvarer som har vært bærebjelken.

— Jeg synes Andre Muri har stått fram. Han har blitt den forsvarsspilleren jeg visste han kunne bli da jeg spilte i Vålerenga. Vi hadde begge noen tunge perioder der, og da var vi flinke til å bygge hverandre opp, sier han.

Thomas Holm, som i likhet med Hoseth har fortid i Oslo-klubben, koste seg på treningsfeltet på Valle i går.

Etter å ha slitt med flere småskader, føler han seg frisk og rask før de to siste kampene før fotballferien.

Skal styre

— Det er deilig å kjenne at kroppen fungerer. Det gikk bra den omgangen jeg spilte søndag, og jeg er veldig spillesugen foran Vålerenga-kampen, sier han til Romsdals Budstikke.

Midtbanespilleren er revansjesugen etter tapet mot Odd søndag, og varsler et offensivt MFK-lag på Ullevaal.

— Det er viktig at vi ikke havner bakpå, men er offensive, tøffe og prøver å spille vårt eget spill. Dette er en viktig uke for oss, så nå satser vi på seks poeng på de to neste kampene, sier han.

PÅ GAMLE TRAKTER: Thomas Holm trente i går på Valle — Vålerengas treningsfelt på Oslos østkant. Han ser fram til morgendagens kamp mot sin tidligere klubb. Foto: Lars Anders Vestad

God stemning

Holm har ikke sett så mange Vålerenga-kamper hittil denne sesongen.

— Det pleier som regel å være åpne kamper. De har kommet veldig sterkt nå, etter en vanskelig åpning på sesongen, så det blir vanskelig, sier Holm.

Humøret i troppen virket bra under mandagens økt. Det gikk for det meste i lek med ball og avslutninger.

PS! MFK-manager Ole Gunnar Solskjær benyttet muligheten til å reise til Sarpsborg for å se Sarpsborg–Brann i går kveld.