VÅLERENGA-SANDNES ULF 4-0:

I kveld stenger overgangsvinduet i norsk fotball. I løpet av den siste dagen fikk Vålerenga gjennomført den siste finpussen på stallen foran en spennende høstsesong. Adburahim Laajab og Dawda Leigh var de siste som forsvant ut portene på Valle mens canadieren Tosaint Ricketts er klar for klubben.

— En spennende spiller med stor fart. Med salget av Luton Shelton og Håvard Nielsen har vi hatt behov for å finne raske spillere, hevder Andresen etter å ha sett sitt lag valse over Sandnes Ulf.

Carew inn?

Andresen er fornøyd med ryddesjauen som er gjennomført i klubben i sommer. Hele åtte spillere har forsvunnet fra klubben mens seks nye har kommet til.

- Vil det komme flere spillere inn i løpet av kvelden?

- Nei, vi er ferdige med å forsterke stallen og det vil ikke komme flere spillere inn i kveld

- Betyr dette at dere har gitt opp John Carew?

— Vi er fornøyd med det vi har fått inn, sier Andrsen som heller ønsket å fokusere på lagets prestasjoner mot Sandnes Ulf

Spekulasjonene om en overgang for John Carew kan likevel se ut fortsette, ettersom kontraktløse spillere kan signere for klubber etter at overgangvinduet er stengt. Carews mulige nye lagkamerater fikk vist seg frem foran et entusiastisk hjemmepublikum på Ullevaal i kveld.

Nysigneringene leverte

De første 20 minuttene spilte Vålerenga opp mot den høye standarden laget hadde in sesongen 2010. Mohammed Fellah fikk herje i mellomrommet og nykommerne fikk vise frem.

— Jeg fikk gode svar av de nye. De har satt seg inn i måten vi spiller på. I den første omgangen er vi trygge med ball mens det blir litt mer stakato i den andre omgangen, sier Andresen om Vålerengas prestasjon mot Sandnes Ulf.

Kan bli gode på sikt

Både Torgeir Børven og debutant Aaron Samuel Olanare tegnet seg på scoringslisten i en kamp som tilsutt endte 4-0 til vertene.

— Begge scorer og det er jeg fornøyd med. Det kan være med å ta bort noe presset, uttalte Andresen som mener at ryddesjauen som er gjennomført vil gjøre klubben godt.

— Det er bra å få gjort noen forandringer, hevder Vålerenga-sjefen.

Likevel mener Andresen at Vålerenga er svekket sammenlignet med laget han disponerte vårsesongen, men potensialet til den ”nye” spillegruppa er større.

— Akkurat nå er vi svekket. Mange av de som forsvant var etablert. De nye spillerne trenger tid, men potensialet i laget er kanskje større enn før. Det er flere her som kan bli veldig gode på sikt sier Andresen til Aftenposten.no.