BRYNE-ALTA 1-1:

Bryne var det beste laget og hadde ballen klart mest før pause. Men laget slet med å skape sjanser mot et kompakt og defensivt Alta-lag.

Nærmest scoring var Bryne da Sverre Larshus Larsen kom seg fri på høyresiden inne i 16-meteren, men Håvard Urstad var en skotupp fra å sette ballen i mål på første stolpe, og ballen trillet på tvers av målgården og ut over dødlinjen.

Da var det spilt 29 minutter av kampen. Bryne ble muligens også snytt for et straffespark da Sverre Larshus Larsen ble revet ned i feltet av en Alta-spiller like etterpå. Men ellers var det langt mellom de store sjansene selv om Bryne dominerte banespillet.

Rett før pause var Alta på en sjelden visitt i Brynes 16-meter. Kai Risholt ble grundig lurt ved dødlinjen, og Alta-spilleren hadde fri vei mot mål. Men innlegget gikk rett i en Bryne-spiller, og Bryne fikk ballen unna.

I andre omgang var Alta litt mer med i starten, og laget spilte seg gjennom Bryne-forsvaret etter 54 minutter. Men avslutningen fra 15 meter gikk over.

Byttet ut Herrem

Like etter valgte Bryne-trener Tommy Bergersen å bytte ut Geir André Herrem. Det var et bytte verken Herrem eller publikum likte. Herrem har vært ute med en strekk de siste kampene, men virket ikke å være plaget av skaden, og til da i kampen hadde han vært friskere enn spissmakker Kris Bright.

Men Bryne-treneren skulle få betalt for å beholde Bright på banen, og innbytter Marius Helle viste friske takter da han kom inn for Herrem.

Annullert scoring

Minutter etter at Helle kom på banen kom han seg fri på venstrekanten. Ballen ble etter hvert trillet videre til Diogo Fernandes som testet skuddfoten fra langt hold. Alta-keeperen måtte gi retur, og Bright satte returen i mål fra kort hold. Da trodde de fleste på tribunen at hjemmelaget hadde tatt ledelsen, men assistentdommeren vinket for offside til store fortvilelse for både Bright og publikum.

Noen minutter seinere trodde mange på ny nettsus for newzealenderen. Men denne gang traff ballen nettveggen fra 10-11 meter.

På tredje forsøk skulle det imidlertid lykkes for spissen da han steg til værs og headet inn et innlegg fra Aleksander Midtsian etter 75 minutter. Da trodde de fleste på hjemmeseier.

Sein utligning

Men Alta gjorde et offensivt dobbeltbytte og satte innpå Trond Fredrik Ludvigsen og Rune Ertsås etter 82 minutter. Fire minutter seinere fikk Ludvigsen frispark i duell med Vegar Lando, på venstresiden, og frisparket fra Svein-Ove Thomassen gikk rett i mål til en noe ufortjent utligning.

— Jeg var sikker på seier da målet kom. Men vi mister litt hodet mot slutten og får noen unødvendige overganger i mot. Det gir Alta muligheten på et frispark, og jeg er svært skuffet over at vi gir bort to poeng, sier Bryne-trener Tommy Bergersen til Aftenbladet.no

På overtid hadde Alta en kjempemulighet til å rane med seg alle tre poengene da Magnus Killingberg Nikolaisen kom alene med keeper. Men Anders Kristiansen reddet til hjørnespark.