MANGLERUD STAR — STAVANGER OILERS 3-2 (1-1, 0-0, 1-1, 1-0)

OSLO: Mens Stavanger Oilers sliter med både skader og karantener på løperne sine, nyter Anders Tangen Henriksen (21) etterlengtet tillit i Manglerud Star.

Torsdag kveld var han med på slå Oilers 3-2 i Manglerudhallen.

— Det smakte utrolig godt. Jeg hadde ikke trodd dette på forhånd. Det var ganske sykt egentlig, sier Henriksen.

MER OM KAMPEN:

Han ba selv om å bli lånt ut tidligere i vinter. Han fikk ikke den spilletiden han hadde håpet på av Petter Thoresen.

— Han er en bra trener, og han trener for å vinne. Hvis han mener jeg er god nok, så er jeg det. Hvis han mener jeg ikke er god nok, så velger han noen andre.Slik er det, sier Henriksen.

— Det sier seg selv at man utvikler seg mye mer med spilletid. Jeg spiller både powerplay og en god del ellers også i Manglerud, så jeg er veldig fornøyd med situasjonen nå, sier Henriksen.

Anders Tangen Henriksen Foto: Mats Slaastad Birkelund

Med Tommy Kristiansen (karantene), Mathias Trettenes (skade), Dan Kissel (skade) og Stian Høygård ute i torsdagens kamp måtte både Daniel Rokseth (back) og Nick Bruneteau (back) spille på vingen for Stavanger Oilers.Samtidig er én plass ledig på utlendingskvoten, og på torsdagens motstanderlag spilte Henriksen en god kamp i andrerekken til Manglerud Star.

— I lys av alle skadene, burde dere hentet én utlending til eller latt være å leie ut Henriksen?

— Vi ser jo at vi er sårbare når vi har fire løpere ute. Men det blir for lett å si noe slikt. Dette bestemte vi oss for lenge siden, sier Thoresen.

— Nei, vi tenker ikke sånn, sier Pål Higson.

Hva med Henriksen, angrer han på valget om å bli lånt ut?

— Nei, jeg gjør ikke det. Jeg har blitt tatt godt i mot her. Det er en bra gjeng, en bra trener og jeg har fått spille mye. Jeg hadde ikke regnet med at Oilers ville få så mange skader, men jeg har det veldig bra her, sier Henriksen.

Neste sesong er det imidlertid tilbake til Oilers.

— Planen for neste år er klinkende klar: Jeg skal være i Oilers. Jeg har god kontakt med Pål (Gulbrandsen), så jeg ser fram mot at han skal ta over. For min egen del, så kan det vært godt med et trenerbytte, sier han.