Av Marco Bjørklund

Bakli mener at hans Senja-lag ikke bare skal være et lag for Senja, men for hele Midt-Troms og også Nord-Norge. På grunn av det føler Bakli at laget har fått økt interesse rundt seg: Det er ikke bare Senja-væringen som kommer på kamp.

— Vi opplever at det kommer folk fra Dyrøy, Salangen, Bardufoss og også Lødingen, forteller Bakli, og henviser til spillere Senja har derifra.

Glenn-Martin Andreassen, som er den eneste fra Senja som har spilt regelmessig for laget, støtter sjefen sin.

— Det er synd det ikke er flere fra Senja. Men vi må prioritere å være best mulig. Hadde vi ikke vært i andredivisjon, ville kanskje ikke Jonas (Simonsen) ha kommet hit. Den type spillere, som ikke er fra Senja, men fra Midt-Troms, er også veldig viktig for oss å ha, mener han.

Ønsker lokale

Senja-treneren legger imidlertid ikke skjul på at han skulle ønske det var flere spillere fra Senja på laget.

— Det skulle vi sjølsagt ønske, men de må være gode nok og ha gode holdninger, sier Bakli.

I vinter starta klubben et eget akademi. Bakli håper at det på lang sikt skal gi flere spillere fra Senja på FK Senja.

— Vi håper sjølsagt det, men det er et pilotprosjekt og vil ta flere år, sier Bakli, som ønsker å snu på flisa.

— Hvis vi snur det, og ser tilbake de siste seks-sju årene, har vi produsert seks spillere til Tromsdalen i Johnsen, Johnsgård, Warholm, Tony (Haugan), Jørgen (Møller Martinsen) og Steffen (Andreassen), poengterer Bakli.

Under én

I gjennomsnitt har det vært 0,64 spillere fra Senja på banen i hver kamp når dommeren har blåst av kampen. Ved kampstart er det 0,82 senjaspillere på banen. Søndag hadde ikke Senja en eneste spiller på banen fra Senja, og kun to fra Midt-Troms ved kampslutt. Motstander Tromsdalen hadde hele tre spillere fra Senja.

— Christer (Johnsgård) og Lars-Gunnar (Johnsen) gikk til Tromsdalen da de var i førstedivisjon og Tromsdalen er i utgangspunktet et bedre lag enn oss. Derfor er det ikke så rart at de og Kjetil (Warholm) tok steget fra oss, forklarer Senja-trener Jan Tore Bakli.

Samarbeid

Fremover ønsker Bakli at Senja blir enda bedre til å samarbeide med klubbene rundt seg.

— Vi er avhengige av omegnen vår for å ta steg. Kanskje må vi bli bedre til å samarbeide med de andre klubbene rundt på Senja og i Midt-Troms. Vi har så smått begynt et samarbeid og innleda kontakt med Bardufoss, røper Bakli.

Folkebladet prøvde gjentatte ganger mandag å få tak i leder Susanne Oldervik i Senjas supporterklubb, uten hell.