— Brede Hangeland var strålende som sentral midtbanespiller. Han er god defensivt, leser spillet godt og setter i gang bra. Dessuten gjør han veldig få feil. Han har hatt en enorm utvikling og var den store beholdningen, skrøt Semb etter 1-0-seieren over Danmark.

— Brede ble hentet inn som en av de siste, men jeg bestemte meg etter å ha sett ham i den rollen for Viking i La Manga. Han var outstanding, sa landslagssjefen.

Tar ikke av

Hovedpersonen selv takket for all ros, men han tar ikke av.

— Jeg er fornøyd med kampen, men jeg vil nok stille langt bak i køen når alle de beste er med, sier Viking-spilleren.

Også U21-trener Per-Mathias Høgmo skrøt av ham etter oppvisningen på Brøndby stadion, og at Hangeland får plass på laget til Høgmo er det liten tvil om.

God tid

— Det er litt tidlig å snakke om at Brede skal få plassen på A-landslaget, han har jo bare spilt noen få kamper for U21-landslaget. Vi skal matche ham forsiktig i tiden som kommer, sier Nils Johan Semb, og det er greit for Hangeland.

— Jeg er ung ennå, og regner ikke med noe A-landslagsspill de nærmeste årene. Ambisjonen min er å bli bedre hele veien. Framgangen så langt er et resultat av hard jobbing og god coaching i Viking. Jeg har også spilt en del sentral midtbane i 2. divisjon og kjenner rollen derfra, sier han.

— Styrken min er nok den taktiske biten. Jeg er rolig med ballen, blir ikke stresset og gjør ikke ting vanskeligere enn nødvendig.

Han har spilt midtstopper i de fleste U21-landskampene sine, som han har gjort det mye i Viking. Både Semb og Høgmo ser Hangeland som et større emne på sentral midtbane.

Utvikling

— Jeg har egentlig sett for meg at jeg ville ende som midtstopper en dag, men er ikke så sikker på det lenger. Jeg tror jeg kommer til å spille midtbane i Viking i år, men det er en fordel å beherske begge rollene, sier Hangeland, som for tiden jobber mest med å forbedre hurtighet og styrke.

— Det er oppgavene jeg har fått fra Benny (Lennartsson). Jeg har alltid trent en del for meg selv, og jeg prøver å utvikle meg hele tiden.

Hangeland trodde ikke han ville få spille mye da han ble innkalt i ligalandslagstroppen etter forfall, og iallfall ikke at han skulle stå igjen som den store positive beholdningen.

— Jeg håpet å få prøve meg litt, men hadde ingen tro på at jeg skulle få spille hele kampen, sier han.