13 år etter at Trond Fredrik Ludvigsen (29) forlot Alta til fordel for Bodø/Glimt, reiser han nå motsatt vei og skal spille for Alta ut denne sesongen. Det skriver Altaposten tirsdag kveld.

— Trond Fredrik er en spiller vi tror skal bli en flott tilvekst her i Alta. Han innehar stor rutine, og spilte så sent som i 2009 over tjue kamper i Eliteserien, sier Rune Berger som er trener i Alta.

Selv sier Ludvigsen at han gleder seg til å flytte nordover.

- Formen er bra, og jeg gleder meg til å komme til Alta , sier Ludvigsen i en kort kommentar til avisen.

Ludvigsen debuterte i eliteserien for Bodø/Glimt bare 16 år gammel. Denne sesongen har han slitt med å få spilletid i Glimt, og han har vært plaget med skader og sykdom. Ludvigsens kontrakt med Bodø/Glimt varte ut denne sesongen.

Sirkelen sluttet

Det er altså 13 år siden Ludvigsen ble solgt til Bodø/Glimt som 16-åring. Allerede tre år senere (i 2001) fikk han muligheten som utenlandsproff i tyske Hertha Berlin, men lite spilletid resulterte i at han ble sendt på utlån til Rosenborg.

Etter låneperioden kom Ludvigsens andre periode i Bodø/Glimt, før han spilte for Brann i perioden 2005-2008. Da gikk turen til Bodø for tredje gang i karrieren, og nå blir altså sirkelen sluttet når Ludvigsen vender hjem til Alta.