Selv om han innrømmer at det er vanskelig.

Det å tenke to scenarioer er ikke lett, men vi må være forberedt. Hvis det skulle bli opprykk må vi bare kaste oss rundt , sier Victor Lilleengen, og fortsetter:

Hvis vi rykker opp må vi også se på hva vi gjør i forhold til å forsterke laget .

Lilleengen ser for seg en omsetning på 18-20 millioner kroner ved et eventuelt opprykk. Dagens omsetning er 14 millioner. Han anslår et sponsorbudsjett på 12 millioner kroner ved et opprykk, mot 8,2 millioner i dag. Det er inkludert såkalte barteravtaler.

Samtaler med spillerne

Vegard Skogheim og Svein Inge Haagenrud er i gang med spillersamtaler. En fjerdedel av stallen er unnagjort.

– Det er viktig med kartlegging. Spillerne får noen signaler. Hvis vi rykker opp må vi kanskje ta runden en gang til. Vi har fått et overslag fra styret som vi forholder oss til, sier Skogheim, som synes det er greit å fungere som sportssjef.

I tillegg til trenerjobben.

– Tror på kontinuitet

Det er mye jobb. Jeg ser for meg at vi bør være ferdig med de spillerne som er i klubben i slutten av november .

Skogheim ser for seg en A-stall med 18–20 så¬kalte proffkontrakter neste sesong.

Jeg vil ha med de fleste videre. Jeg tror på kontinuitet. Uansett om det blir Adeccoligaen eller Tippeligaen, er de spillerne som er her nå de viktigste. Så få vi se ting an etter denne prosessen .

Mange ettårskontrakter

Det er kun Emil Sildnes, Thomas Lehne Olsen, John Anders Rise og Tore Andreas Gundersen som har kontrakter som går videre.

Etter det som skjedde i desember i fjor, ville vi ikke sette oss i en vanskelig situasjon. Derfor ble det mange ettårskontrakter. Nå vil vi gjerne se litt lenger, og målet er å skrive lengre kontrakter med spillerne , sier Vegard Skogheim, som ikke tror det er noe vanskelig å finne eventuelle nye spillere.

To fridager

– Vi har hatt et tett kampprogram. Derfor ble det en pause med spillersamtalene, men vi intensiverer den jobben framover, nå som vi er tilbake med normalt kampprogram, sier HamKam-treneren, som har gitt spillerne to fridager denne uka: I går og i dag.

Nå handler det om å få inn ny energi. Torsdag er vi i gang igjen, og da er det viktig å være sulten på neste oppgave , sier Skogheim.

Og neste oppgave er Mjøndalen hjemme søndag.