Selv var hovedpersonen bare glad og lykkelig for at hun var kommet til enden av sesongen og nesten til slutten av lang karrière med børse på ryggen.

- Nå tenker jeg mest på at det er greit at det hele er over. At jeg er ferdig, sa Tora Berger.

Men om ikke så veldig lenge er hun nødt til å begynne å tenke på de jobbtilbud som skiskytterforbundet kan komme til å hoste opp.

- Vi ønsker selvfølgelig å dra veksler på hennes kompetanse. Jeg skriver kontrakt med henne når som helst, sier skiskytterpresident Tore Bøygard til Aftenposten.

Han forteller at det allerede har vært innledende samtaler med Tora Berger om hvilken rolle hun skal ha i norsk skiskyting i fremtiden.

- Foreløpig er ingenting konkretisert. Nå skal vi la Tora Berger ta fri noen måneder så skal vi ta opp igjen samtalene, sier Bøygard.

Komplett lagspiller

Tora Berger har alltid vært sin rolle som forbilde svært bevisst. Hun har hele tiden snakket varmt om å få opp nye jenter i norsk skiskyting og blir av de andre på laget beskrevet som den perfekte læremester.

- Tora er det jeg vil kalle den komplette lagspiller. Hun spiller sine lagvenninner og miljøet rundt seg godt, og det i en individuell idrett. Tora ser verdien av å ha et lag rundt seg, sier Bøygard.

Selv er Tora Berger mer hemmelighetsfull om hva som skal skje. Kommende uke skal hun delta i NM skiskyting på Voss. Deretter skal hun gå et showrenn i Moskva og så er det ferie. Men hvor hun skal på ferie sammen med ektemannen vil hun ikke røpe.

- Tora er en vi selvfølgelig vil ha med på laget i årene fremover, sier sportssjef Per Arne Botnan som også har håp om at samtalene med Tora fører til en kontrakt som gjør at Tora Berger også i fremtiden er en del av norsk skiskyting.

Godt humør uansett

Det ble en rørende avslutning på karrièren for Tora Berger, selv om hun ikke nådde sitt siste mål — vinne verdenscupen sammenlagt.

Hun hadde et lite forsprang på Kaisa Mäkäräinen før gårsdagens fellesstart. Bare hun var foran den finske jenta i mål, var hun verdenscupvinner. Det skar seg på stående skyting. En aldri så liten kollaps og tre bom ødela den muligheten.

Det ødela ikke det gode humøret til skiskytterdronningen fra Lesja.

- Jeg prøvde jo så godt jeg kunne. Slik som jeg skjøt i dag var det helt greit at det var Kajsa som vant verdenscupen.

Da hun etter rennet på sedvanlig vis kommer til et stort norsk mediekorps var det med lave skuldre og et smil som gikk fra øre til øre.

- Hva er det du kommer til å savne minst når du nå forlater?

- Å stå her, sa Tora Berger henvendt til hele det norske pressetrollet. Så lo hun hjertelig.

Men det er ikke bare sitatsultne journalister hun er glad for å være kvitt.

- Det skal bli godt å gi litt blaffen innimellom og å gjøre det du har lyst til.

- Hva kommer du til å savne?

- De gode opplevelsene og de store gledene det er å konkurrere.

Hun er helt klar på hvilken av sine mange seiere hun synes er størst.

- OL-gullet på normaldistansen i Vancouver, svarer hun lynkjapt.

Det var ikke bare Tora Berger som avsluttet sin karrière. Ann Kristin Flatland ble sammen med Tora hyllet av fullsatte tribuner i Kollen.

Unge skiskyttere fra Lesja omringet de to og det ble sunget «Time to say goodbye». Etterpå tok både Berger og Flatland seg tid til å gå ut blant publikum for å skrive autografer og møte det publikum som trofast har heiet på dem i alle år.