NORGE — SØR-KOREA 0-0: Da det gjensto en drøy halvtime av kampen tok en Korea-forsvarer tak rundt brystkassen på Frode Johnsen etter at John Arne Riise hadde truffet med et langt innkast. Rosenborg-angriperen gikk i bakken, men den belgiske dommeren vinket spillet videre idet hele Ullevaal skrek etter straffespark.

— Tja... Sånn "fifty-fity" kanskje, sa Johnsen om situasjonen etter kampen.

— Hadde det vært utenfor 16-meteren hadde nok dommeren blåst frispark. For koreaneren ga meg et knuff og holdt meg litt.

Bedre enn tidligere

Frode Johnsen hadde en kamp på det jevne sammen med John Carew på topp for Norge. Etter syv kamper på rad uten seier, men to uavgjort-kamper mot to VM-klare lag, klarer ikke Johnsen å gi noen eksakte ord på hvordan følelsen er før EM-kvalifiseringen starter i høst.

— Det er litt langt frem ennå, så det er vanskelig å si. Men jeg mener at vi fremstår som et bedre lag nå enn det vi har gjort tidligere i år, sier han.

Johnsen mener Norge hadde full kontroll defensivt med forsvarsrekken Høiland, Hangeland, Rambekk og Riise. Men det manglet litt trøkk fremover på banen.

Drøye 15.000 tilskuere på Ullevaal fikk se en heller kjedelig kamp, men ingen ga spesielt uttrykk for det da dommeren blåste for full tid.

Frode Johnsen møter kanskje litt andre lyder når han er tilbake på Lerkendal over helgen.

— Nå står det nye utfordringer for tur med Rosenborg, ja, sukket Johnsen, og gikk i spillerbussen.