KRISTIANSAND: Juryen fra Los, Vest-Agder Idrettskrets og Fædrelandsvennen har bestemt at disse fem, som alle har lagt ned en formidabel innsats innen idretten, skal være med i den avgjørende finalerunden. Prisen de kjemper om er «Folkets Ildsjelpris», som deles ut under Idrettsgalla Sør i Aquarama lørdag 4. november. Det er representanter for idretten i Vest-Agder som har nominert kandidater.

– Vi har funnet fram til fem kjempeflotte kandidater, der vi både har spredning i alder og type idretter. Men jeg savner kvinnelige kandidater. Jeg vet at det er mange kvinner der ute som gjør en kjempejobb i idretten på Sørlandet, ikke minst i barneidretten. Uten kvinnene hadde nesten barneidretten stoppet opp, sier Terje Larsen, organisasjonssjef i Vest-Agder Idrettskrets, som med et lite hjertesukk også legger til at han gjerne hadde sett flere nominasjoner fra vest i fylket.

Det var ikke en eneste kvinnelig kandidat fra Vest-Agder blant de nominerte. Til gjengjeld var det mange gode kandidater blant de 16 mannlige nominasjonene.

– Det var mange verdige kandidater. Jeg synes nominasjonene av type idretter gir et godt bilde av idretten i og rundt Kristiansand. Vi har kandidater som har vært slitere i inntil 40 år for sine idrettslag. Det er helt tydelig at mange av dem er ressurspersoner og betyr mye i både klubben og i lokalmiljøet, sier Thorbjørn Laundal, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Los.

SE HVORDAN DU KAN STEMME NEDERST I SAKEN!

Arne Hallvard Holte

Født: 31. oktober 1943

Sivil status: Gift med Edel, to voksne barn.

Bosted: Bleget ved Fagerholt

Klubb: Oddersjaa

Idrett: Langrenn, orientering, hopp

Om Arne: - Arne har gjennom veldig mange år gjort en kjempejobb for orienterings-, langrenns- og hoppgruppa i Oddersjaa. Han var i mange år leder av hele klubben, foruten å ha ledet diverse utvalg. I tillegg var han i fire år leder for massemønstringen Sørlandsgaloppen. De siste årene har han gjort en kjempejobb for å få Kristiansands befolkning ut på tur ved å lage turkart, og nå før jul gir han ut den andre tur-boka i Kristiansand, sier Tor Mjaaland, daglig leder i Oddersjaa.

Arne Hallvard Holte Foto: Mai Linn Tronstad

Morten Ryen

Født: 20. juli 1966

Sivil status: Gift med Kristin, far til fire barn

Bosted: Tveit i Kristiansand

Klubb: Tveit IL.

Idrett: Alpint, downhill-sykling

Om Morten: - Morten er typen som aldri sier nei. Men hvis han likevel gjør det, så har han ofte gjort jobben likevel. Gjennom snart 30 år har han jobbet dugnad for Tveit skisenter, først og fremst for at vi kan drifte senteret gjennom vinteren, men i den senere tid har han også vært sentral i at KCK kan bruke senteret til downhill sykling i sommerhalvåret. Som håndtverker og forskalingssnekker har han også stor teknisk innsikt, og har gjennom dette lært seg til å ta ansvar for driften av skisenteret. Morten er også en type som alle er nødt til å like i kraft av sitt vesen, sier Anders Hodne, leder av skigruppa i Tveit.

Morten Ryen Foto: Privat

Olav Eieland

Født: 28. august 1962

Sivil status: Gift med Bente Wollstad, far til tre gutter

Bosted: Søgne

Klubb: Søgne IL

Idrett: Volleyball

Olav Eieland Foto: Privat

Om Olav: - Olav er en bauta i volleyballgruppa i Søgne. Han er trener for alle guttelagene i klubben, inkludert 3. divisjonslaget han selv spiller for, foruten at han også trekker i trådene for damelaget. For Olav er det ikke resultater, men det sosiale som står i sentrum, og han har en egen evne til å ta seg av dem som faller litt utenfor. Hvert eneste år tar han med seg spillerne på tur til både Oslo og Farsund, og weekender til hytta deres på Hovden er også faste innslag. I tillegg inviterer han stadig til pizzakvelder hjemme. Han er verdens blideste mann som alltid har tid til barna, og er veldig flink til å inkludere dem, sier Berit Biland Lohne.

Rune Eikeland

Født: 15.desember 1965

Bosted: Birkeland i Hægebostad kommune

Klubb: Hægebostad Idrettslag

Rune Eikeland Foto: Privat

Om Rune: - Rune er en stille og beskjeden kar som har brukt og fortsatt bruker mye tid på å trekke Hægebostadfolk ut i aktiviteter som passer for alle. Gjennom de siste ti årene har han tilrettelagt for toppturer i Hægebostad som man ved hjelp av kart må orientere seg fram til. Dette er svært populære turer, og engasjerer mange mennesker i alle aldrer i kommunen. Rune er også drivkraften i den årlige Stakken Triatlon som arr. av Hægebostad i.l. hvert år i august, skriver Alf Gunnar Olsen i Hægebostad IL.

Arild Vehus

Født: 26. desember 1952

Sivil status: Gift, far til to

Bosted: Vågsbygd

Klubb: Team Mosjon og IK Våg.

Idrett: Terrengkarusellen, håndball- og fotballdommer

Om Arild: - Arild er leder av et team i Terrengkarusellen som har ansvaret for løypene. Livsstilen til Arild er å gå i skog og mark, og takket være den flotte jobben han gjør blir løypene våre mye mer varierte. Det som kjennetegner Arild er at han er en hyggelig person som er lett å be når ting må gjøres med løyper eller andre gjøremål. Han har i tillegg vært både fotball- og håndballdommer i en årrekke, sier John Humborstad, leder av Terrengkarusellen.

Arild Vehus. Foto: Herman Folvik

Folkets ildsjelpris

To priser, en i Vest-Agder som kåres av Fædrelandsvennens lesere og en i Aust-Agder som kåres av Agderpostens lesere.

Søndag gikk fristen ut for å nominere kandidater.

Eneste kriteriet for å vinne er at vedkommende over tid skal ha lagt ned en ekstraordinær frivillig innsats for sitt idrettslag.

En jury fra Los, Vest-Agder Idrettskrets og Fædrelandsvennen har plukket ut fem kandidater i Vest-Agder, mens tilsvarende er gjort i Aust-Agder.

Du stemme på din favoritt ved å sende sms til 03811, og skriv «ILDSJEL», samt en bokstav, avhengig av hvem du stemmer på. F eks «ILDSJEL A», hvis du stemmer på Arne Hallvard Holte.

«ILDSJEL A»: Arne Hallvard Holte

«ILDSJEL B»: Morten Ryen

«ILDSJEL C»: Olav Eieland

«ILDSJEL D»: Arild Vehus

«ILDSJEL E»: Rune Eikeland

Avstemningen varer fram til mandag 30. oktober klokka 09.00.

PS: Kun én stemme teller per telefon.

De to med flest stemmer i hvert fylke går til finale. Deretter nulles alle stemmene ut og det stemmes på ny over de to finalekandidatene.

Vinneren utropes på Idrettsgalla Sør i Aquarama lørdag 4. november.