Uten Lionel Messi og Neymar var Barcelona tidlig i trøbbel borte mot Getafe.

I duoens fravær sto Pedro fram og scoret hattrick da serielederen til slutt vant 5-2. ## Hattrick på åtte minutter

Det lovet ikke godt for katalanerne da Sergio Escudero og Lisandro López med kort tids mellomrom tok Getafe opp i 2-0 i løpet av det første kvarteret.

Men sjokkåpningen rystet ikke den spanske tittelforsvareren.

Før pausen vendte Pedro kampen til 3-2 på egen hånd. Han trengte bare åtte minutter på å fullføre sitt ekte hattrick.

Fàbregas-dobbel

Måten Barcelona nådeløst slo tilbake på, viser hvilken offensiv bredde storklubben har når de to største stjernene i Messi og Neymar ikke kan spille. Førstnevnte er fortsatt ute med en skade, mens Neymar hadde karantene.

Etter kampen fikk Pedro en velfortjent hyllest fra Barca-trener Gerardo Martino.

— Pedro har et utmerket øye for mål. Alle i Spania vet det. Han har en fantastisk holdning, gir aldri opp og forstår at han er en viktig spiller for laget. Dette klarer han selv når han spiller på et område i laget der Barcelona har mange andre gode spillere, sa Martino.

I annen omgang var det Cesc Fàbregas' tur til å skinne. Spanjolen la på til 4-2 i det 68. minutt etter en målgivende pasning fra ustoppelige Pedro. Fàbregas avsluttet til 5-2 fra straffemerket bare tre minutter etterpå.

— Vi fortsatte å spille vårt spill og gjorde det vi var enige om før kampen. Selvsagt må vi analysere hva som skjedde det første kvarteret, men vi holdt hodet kaldt og fikk ikke panikk, sa argentineren.

Tabelltopp

Comebacket gjør at Barcelona feirer jul og avslutter året på tabelltoppen i spansk 1. divisjon. Katalanerne har like mange poeng (46) som Atlético Madrid, som overnattet på topp etter sin 3-2-seier over Levante lørdag. Lagene har fulgt hverandre tett i flere uker. Begge står med knallsterke 15-1-1 (seirer-uavgjort-tap).

Serietreer Real Madrid unngikk å tape ytterligere terreng da Valencia ble slått 3-2 på bortebane søndag kveld. Angel Di Maria og Cristiano Ronaldo ga hovedstadslaget ledelsen hver sin gang, men det var innbytter Jesé som ble matchvinner sju minutter før slutt.

Ronaldos scoring burde vært annullert for offside, men Real løste inn tre poeng og er fem bak tetduoen.