Daily Mail skriver i dag at Arsene Wenger skal ha bestemt seg for å hente Kara Mbodj. Klubben skal være villig til å betale tre millioner pund, som med dagens kurs utgjør knapt 28 millioner kroner.

Wenger er kjent med Mbodj gjennom Patrick Vieira og Diambars-akademiet i Senegal.

Har sett Kara

Som tidligere omtalt i lokalpressen skal Arsenal ha sett Kara ved en rekke anledninger. Blant annet var sjefsspeider Bobby Bennet på Alfheim da TIL møtte Lillestrøm i sommer.

Også Everton har Mbodj på "radaren", og klubbens norske speider Bryan King har sett senegaleseren flere ganger. Senest borte mot Haugesund.

— Det er ingen hemmelighet at Arsenal har sett ham. Men man må ta det som står i avisene der med en klype salt, sier TILs sportsdirektør Morten Kræmer til iTromsø.

— Det er hyggelig at TIL blir lagt merke til. Det er en naturlig reaksjon når man ligger i toppen av norsk fotball for fjerde året på rad. Da er det selvsagt enkelte individuelle spillere som presterer godt, legger han til.

Høy verdi

Per-Mathias Høgmo er ikke i tvil om at Mbodj blir en stor stjerne i europeisk fotball, og vil ha en høy markedsverdi i fremtiden. Han sammenlikner han med Mikels overgang fra Lyn til engelske fotball for noen år tilbake.

— Kara er en stjernespiller, sa Høgmo til iTromsø nylig.

- Mener du Kara er like god som det Mikel var da han spilte i norsk eliteserie?

— Det er helt riktig. Men det har jeg sagt før.

Mbodj selv forholder seg ikke til ryktebørsen, og har flere ganger sagt at han er mest opptatt av å prestere best mulig for TIL, så lenge han er i klubben.