Chris Brunskill / Back Page ImagesFA Barclays PremiershipBlackburn Rovers v Tottenham Hotspur19th November, 2006Tugay of Blackburn Rovers is shown the red card--------------------Jed Leicester +44 7967091226Javier Garcia +44 7887794393info@backpageimages.comhttp://backpageimages.com/ Foto: Digitalsport

SLIK VAR: Blackburn — Tottenham

Etter at begge lag gjennomførte fjorårssesongen over enhver forventning, har Blackburn og Tottenham slitt i bunnen av Premier League så langt i høst. Tre poeng i dagens kamp kunne derfor snudd om på tingenes tilstand. I stedet endte det med poengdeling, et resultat verken vertene eller gjestene kan si seg tilfredse med.

Blackburn har nå gått seks kamper uten seier, mens Tottenham ennå har til gode å reise hjem til Nord-London med tre poeng i bagasjen denne sesongen.

Drømmescoring

Etter 203 målløse minutter i Premier League-samenheng, kunne Blackburn endelig feire nettsus igjen, og for en scoring det var! Michael Gray slo inn fra høyrekanten hvorpå ballen etter hvert ble klarert av Ledley King ut i returrommet, hvor Tugay stod helt alene. Upresset kunne den tyrkiske veteranen lade og finsikte kanonen.

Fra 25 meter fikk han drømmetreff, og ballen suste inn bak en sjanseløs Paul Robinson. Det har vært mange flotte scoringer i Premier League denne helgen, og dette var kanskje den aller vakreste av dem alle.

Dommeren i fokus

Tottenham leverte en svak førsteomgang, men London-laget virket mer skjerpet og tente etter hvilen. Og den økte innsatsen skulle etter hvert betale seg. I det 59. minutt mottok Hossam Ghaly ballen i god posisjon. Egypteren fikk vippet ballen elegant over Tugay som kom skliende inn i situasjonen. Blackburn-spilleren hektet samtidig foten til Ghaly, som gikk i bakken. Phil Dowd hadde derfor ikke noe annet valg enn å peke på straffemerket.

Men det sluttet ikke der: Dommeren løp over til sin assistent som tydeligvis hadde en mening om situasjonen. Etter en rask diskusjon, hentet Dowd frem det røde kortet fra baklommen, og målscorer Tugay var ferdig for dagen. Avgjørelsen var nok et eksempel på anvendelse av en regel som snart bør være gjenstand for revisjon. Å idømme slik dobbel straff, får som regel konsekvenser for det videre kampforløpet. Mark Hughes var i hvert fall ikke nevneverdig fornøyd.

- For å være ærlig, er jeg opphisset over både Tugays røde kort, og at dommeren ikke dømte straffe da Mido handset, sier Hughes ifølge bbc.com.

Tottenham hadde uansett ikke noe å utsette på avgjørelsen, og Jermaine Defoe grep muligheten fra ellevemeteren med begge hender. Spurs-spissen plasserte straffesparket hardt nede ved stolperoten. Brad Friedel, som har reddet tre straffespark denne sesongen, var etter ballen, men i praksis sjanseløs. Defoe ble dermed den første Tottenham-spilleren som har scoret mer enn to mål denne sesongen. Samtidig kunne Spurs notere seg for sin tredje scoring på bortebane.

To av de har kommet på straffespark, det siste et selvmål. Ingen imponerende statistikk for et lag med ambisjoner om å kjempe om en plass i neste års Champions League.

Ampert

Resten av kampen ble en amper affære, og Phil Dowd var stadig gjenstand for TV-kameraenes oppmerksomhet. Sannsynligvis mer enn dommeren selv skulle ønske.

På overtid kokte det i mange hoder på Ewood Park, etter at Hossam Ghaly gikk inn i duell med Michael Gray med vel mye armer og ben. Spillere fra begge lag strømmet til fra alle kanter, og det var tendenser til masseslagsmål ute på banen. Det hele resulterte i at Ghaly fikk se det røde kortet. Spurs-manager Martin Jol led samme skjebne, da han ble beordret i garderoben for munnbruk.

Nederlenderen var ikke imponert over Phil Dowds dømmekraft.

- Jeg ville beskytte egen spiller, og jeg gjorde det klart at jeg mente dommeren tok feil. Han reagerte dermed med å henvise meg til tribunen. Det hele var tåpelig, og jeg håper han (Dowd) revurderer både mitt og Ghalys røde kort, sier Jol etter kampen.

Med 20 mann på banen, og én manager på sidelinjen, endte det uavgjort. Tottenham ligger med dette resultatet på en skuffende 13.plass, mens Blackburn, på sin side, befinner seg på en 15. plass.