Følg dagens etappe direkte her!

Les også: Slakter Tour-innsatsen

Tidligere proffrytter Mads Kaggestad tror dagens etappe passer perfekt for de norske håpene, Hushovd og Edvald Boasson Hagen.

— Ja, i dag er jeg kjempeoptimist, sier han til TV2. Han trekker frem den tøffe profilen på dagens etappe, med to fjerdekategoristigninger, en tredje-, en annen og til slutt en avsluttende tredjekategoristigning, som ideell for nordmennene.

- Det litt tøffe og harde terrenget som gjør at de får silt ut de beste spurterne, kan være helt avgjørende for at enten Edvald eller Thor vinner etappen.

Supersterke

Skal det bli ny Hushovd-suksess i dag, er han helt avhengig av at laget fungerer bedre enn det har gjort så langt i Touren.

I dag er det Brett Lancaster som er mannen Thor Hushovd setter sin lit til. Cervelho-laget har måttet tåle kritikk for at Hushovd har sittet for mye alene når etappene skal avgjøres i årets Tour. Nå har laget lagt en ny slagplan.

- Gutta er sterke og Brett Lancaster er supersterk. Så i dag skal jeg prøve å bruke ham på beste måte, sa Hushovd, uten å ville avsløre for mer av planen.

Kanalens sykkelespert, Johan Kaggestad mener å vite at Hushovds plan er å sitte på hjulet til Alessandro Petacchi opp den siste harde stigningen, og at han der ønsker flest mulig lagkamerater rundt seg. Aller nærmest vil han ha Lancaster.

Brudd til mål

Hushovd tror det blir en hard etappe.

— Jeg tror det kommer til å gå et brudd som går helt til mål, og så blir det spurt om resten av poengene i hovedfeltet.

- Dette er en av de aller siste sjansene for de rytterne som ikke er sterke i fjellene. Det er også en av de aller siste etappene for spurtlagene.

For i morgen stuper rytterne inn i Pyreneene. Der venter fire knallharde etapper, og kun de aller beste klatrerne vil ha muligheter til å kjempe om etappeseirer.

Kaldt og godt

I går gikk Hushovd i et brudd som gjorde at han kunne plukke ti poeng på de to første innalgte spurtene. Han er dermed tilbake i den grønne poengtrøya på dagens etappe. Han tror ikke gårsdagens stunt vil straffe seg i dag.

- Jeg har fortsatt mye sprut i beina. Jeg svidde ikke av så mye i går. Det var en såpass hard etappe, at det var hardt å sitte både foran i bruddet og bak i hovedfeltet.

Han setter også pris på at klimaet nå spiller på lag med rytterne, og at temperaturen og luftfuktigheten har senket seg betraktelig.

— Det var veldig deilig å komme ut av bussen og kjenne at det var litt luft.