Det er nemlig ikke sant som det synges, at "ingen banker RBK". Og Norges resultater under Nils Johan Semb slår Rosenborgs internasjonale resultater ned i støvlene.

Med Semb som trener spilte Norge 33 kamper i EM og VM (kvalifisering og sluttspill). Det endte med 15 seirer, 8 uavgjorte og 10 tap.

I samme periode, siden august 1998, har Rosenborg spilt 55 europacupkamper i mesterliga, kvalifisering til mesterliga og UEFA-cup. Det har gitt 18 seirer, 16 uavgjorte og 21 tap. Av seirene er 8 oppnådd i mesterliga, 8 i mesterligakvalifisering og to i årets UEFA-cup.

Bronselag

Landslagets poengsnitt i turneringskamper er 1,61 per. kamp. Det er samme snitt som Stabæk hadde i eliteserien da laget tok bronse i år.

Rosenborgs poengsnitt i europacupkamper i samme periode er 1,25, et snitt som ville gitt 9. plass i årets eliteserie. Tar vi for oss Rosenborgs innsats bare i mesterligaen, synker poengsnittet til 1,00 som i eliteserien ville holdt til nedrykk et par poeng bak Aalesund.

Landslagets gjorde det tilsvarende dårlig i forrige VM-kvalifisering, med et poengsnitt på 1,00. I EM (kvalifisering og sluttspill) under Semb har Norge selv etter tapene mot Spania et poengsnitt på 1,87. I eliteserien ville det gitt sølv bak Rosenborg (som mot hjemlige lag i år hadde snittet 2,35).

Rundspilt

Trond Sollied trekker fram Rosenborgs seier mot Real Madrid i 1997 som et bevis på at det nytter å utfordre de store.

Men siden den gang er Rosenborg blitt rundspilt mange ganger i europacupene. For Norge var omspillkampene mot Spania en ny opplevelse. Det var første gang under Semb at Norge ikke spilte i samme divisjon som motstanderen.

De tre siste ganger Norges landslag er slått ut i en kvalifisering, forsvant siste håp med 0-3-tap: Nederland i EM-kamp i Rotterdam i 1995, Polen i VM-kamp i Chorzow i 2001, Spania på Ullevaal onsdag. Alle tre ganger kom det to nye baklengsmål da Norge på 0-1 spilte med stor risiko på jakt etter helt nødvendige scoringer.

Det forteller litt om hvordan det ofte går norske lag som spiller med høy risiko i internasjonale kamper.

De tre kampene er for øvrig Norges eneste tremålstap siden Drillo-perioden startet for 13 år og 156 landskamper siden. Rosenborg har fire ecup-tap med tre til fem måls margin bare siden 1998.