Houcine Zaidoune blir — etter det Sunnmøsposten erfarer - trolig Aalesund-spiller før overgangsvinduet stenger søndag 11. august. Den 23 år gamle defensive midbanespilleren blir i så fall Jason Morrisons erstatter.

Tirsdag kveld ankom marokkaneren til Ålesund, og i ettemiddag trener Zaidoune med AaFK-spillerne for første gang.

— Jeg kan bekrefte at Zaidoune skal trene med oss i dag, sier sportslig administrativ leder Jan Erik Sørnes til smp.no.

- Vi har fulgt Zaidoune i en måned. Harald Aabrekk har snakket en del med ham, sett ham i flere kamper og gitt oss en spennende rapport. Aabrekk, Kent Bergersen, Jan Jönsson og jeg har også sett ham sammen på video i en i U23-landskamp. Vi er alle enige om at dette er en spiller vi synes er spennende , fortsetter han.

Zaidoune har en rekke aldersbestemte landskamper for Marokko. Han beskrives som er en balanserende midtbanespiller, som dekker store rom og er bra med ballen.

— Det er akkurat en slik spillertype vi er ute etter. Det vi har sett av Zaidoune hittil har vært lovende. Så får vi se på de kommende treningene om dette er en spiller vi ønsker å knytte oss til, sier Sørnes.

Låneavtale med opsjon på kjøp

Sannsynligvis ønsker AaFK det. De få gjenstående dagene før overgangsvinduet stenger, er neppe grunnlag nok for å avgjøre Zaidounes skjebne. Disse dagene vil i all hovedsak brukes til å bekrefte om Zaidoune er den spennende spilleren som rapportene tilsier.

— Dette oppholdet er både for at vi skal få se på ham på nært hold, og at han skal få se forholdene her. Vi vet hva han står for, men det gjenstår å se hvordan han passer inn i spillergruppen, sier Sørnes.

Forhandlingene om en overgang er allerede i gang.

— Vi kan fortsatt si nei om Jönsson ikke synes han leverer opp til forventningene. Men vi er godt i gang med forhandlingene, og det ser ut som det er mulig å få til en løsning hvis vi ønsker det, avslører Sørnes.

— Det vil i så fall være snakk om en låneavtale med opsjon på kjøp. Disse detaljene diskuterer Henrik Hoff med de gjeldene partene i disse dager.

Zaidoune er tidligere lagkamerat med eliteseriens toppscorer Abderrazak Hamed-Allah, men det var ikke Hamed-Allah som kom med tipset.

— Nei, men vi snakket med Hamed-Allah om Zaidoune. De har spilt sammen, og Hamed-Allah kom med gode skussmål til sin tidligere lagkamerat, forteller Sørnes.