November altså. Hvis du spør hockeyspillere hvilken måned de liker minst i sesongen så tror jeg flesteparten svarer november. Det er vanskelig å definere hva det er men jeg skal forsøke å analysere etter beste evne. En hockeysesong begynner 1. august hvor alle lag trener knallhardt for å stå mentalt og fysisk forberedt til GET-ligaen drar i gang i september. Vi spiller ihvertfall to kamper i uken, og i år fikk vi i Oilers også muligheten til å spille kamper i Champions League. Hockeysesongen er knallhard på kroppen og det er en berg og dalbane av opp— og nedturer som skal bearbeides og gis slipp på fordi en ny kamp er rett rundt hjørnet. Her kommer november inn.

Tærer på

Når vi kommer til november, har sesongen allerede vart i 3 måneder med hardkjør, og naturlig nok begynner det å tære på kropp og sinn. Men som om at det ikke er nok, så spiller alle disse ekstra tingene en faktor inn i det som gjør at november er en tung måned. Det begynner for alvor å bli mørkt ute, og det føles av og til ut som at vi er på vei hjem fra kamp når vi faktisk er på vei til den. Det begynner å bli kaldt ute, og vi vet alle at det er surt i Stavanger når gradene kryper nedover og regnet aldri ser ut til å gi seg.

Kjempe

Dette er jo selvfølgelig bare småbagateller, men det er helheten, med at det begynner å gå litt tomt i tanken og utenomhockey-omstendigheter som gjør at november er en tung måned. Det er den måneden hvor de fleste begynner å kjenne på kropp og sinn at du ikke har det lille overskuddet lenger.

Du må likevel bare kjempe deg gjennom det fordi det forventes av deg at fortsetter å prestere samtidig som du må legge inn litt ekstra timer for å bygge opp formen igjen. Som jeg har skrevet her tidligere så kan det landslagsoppholdet i november være kjærkomment til akkurat dette.

7 av 8

Litt ekstra trening og litt mental avkobling. Når det er sagt, så kom vi oss i år gjennom november med glans. 7 seiere på 8 kamper viser kanskje at vi er bedre trent enn før og orker å holde nivået oppe over en lenger periode. Selvfølgelig etter å ha skrevet dette tapte vi jo første kamp i desember men da spilte vi faktisk ganske bra likevel.

Desember måned er jo altså i gang. Det nærmer seg jul, vi gleder oss og har begynt med pakkekalender innad i laget for å bygge opp julestemning, men vi har 3 kamper igjen nå før juleoppholdet. 9 veldig viktige poeng for å holde utfordrerne bak oss. Det hadde vært veldig deilig å tatt juleferie med 10 poengs forsprang.