Flere britiske aviser, deriblant The Sun, har skrevet at Rooney ubedt ble med på en bryllupsfest på hotellet, at han drakk seg «stupfull» og oppførte seg dårlig.

En talsmann for Rooney hevdet først at fotballstjernen bare hadde vært hyggelig og stilt opp for gjester som ville ha en autograf eller et bilde sammen med ham. Til sist kunne ikke Rooney bortforklare bilder som viste ham i tydelig beruset tilstand.

Han ba onsdag fungerende landslagssjef Gareth Southgate og FA-direktør Dan Ashworth om unnskyldning.

— Selv om det var en fridag for hele troppen, er Wayne fullt klar over at disse bildene er upassende for en person i hans stilling. Han har snakket privat med både Gareth Southgate og Dan Ashworth og beklaget sin oppførsel, heter det i en uttalelse til nyhetsbyrået PA.

— Han vil dessuten be om unnskyldning til unge fotballfans som har sett bildene.

Skjerper reglene

Englands fotballforbund (FA) meldte onsdag at man vil gjennomgå reglene for hva spillerne kan gjøre på fritiden mens de er på landslagssamling.

— Alle tilknyttet landslaget har ansvar for til en hver tid å oppføre seg på passende vis. Vi kommer til å gå gjennom retningslinjene, sa en FA-talsperson.

Den utstrakte frihet spillerne har under samlinger kan ifølge britiske medier bli strammet inn som følge av hendelsen.

Først prøvde Rooney gjennom sin talsmann å bagatellisere hendelsen.

— Som alltid stilte Wayne opp for å skrive autografer, la seg fotografere og snakke med gjestene. Det er beklagelig at en eller to av disse personene forsøker å vende Waynes hyggelige oppførsel til sin fordel, sa hans talsmann.

Ingen straff

Rooney avsluttet landslagssamlingen noe tidligere enn planlagt på grunn av en liten kneskade. Han spilte derfor ikke i 2-2-kampen mot Spania tirsdag.

Fungerende landslagssjef Gareth Southgate avfeide spekulasjoner om at Rooney ble sendt hjem av disiplinære grunner.

— Han fikk en skade i kampen mot Skottland og kunne ikke trene søndag. Det var grunnen, sa han.

Manchester United møter Arsenal lørdag. (©NTB)