I kveld er Solbakken og hans FC København tilbake i Champions League — to og et halvt år etter at de sensasjonelt spilte seg til åttedelsfinale i samme turnering. Juventus venter i Parken. Motstanden kunne knapt vært verre.

- Champions League er et slags frirom for oss , sier nordmannen.

Solbakken og FC København tapte ikke en eneste gruppespillkamp hjemme i Parken hverken i 2006 eller 2010. Men FC København september 2013 er et helt annet lag enn det som spilte uavgjort hjemme mot Barcelona høsten for snart tre år siden.

Kun tre spillere er igjen fra det laget. Og i motsetning til forrige FCK-periode leder nordmannen nå et lag som sliter i den hjemlige serien.

Pirlo og Tevez

— Vi har tre hjemmekamper og jeg tror vi kan skape trøbbel for de andre lagene i alle de tre kampene. Jeg frykter ikke at vi skal bli overkjørt. Vi kan få det riktig tøft i en eller to av de kampene, men jeg tror også at vi i en, to eller tre av kampene vil overraske, sa 45-åringen på den internasjonale pressekonferansen i Parken i går ettermiddag.

Real Madrid, Juventus og Galatasaray. FCK kunne knapt fått tøffere motstand i Champions Leagues gruppespill, som starter i kveld.

Real Madrid og Juventus er to av lagene som kan vinne hele turneringen.

I kveld håper Solbakken på litt dansk magi i møtet med Gianluigi Buffon, Andrea Pirlo og Carlos Tévez.

- Det er et lite gap mellom oss og europeiske topplagene. Men det kan utlignes ved hjelp av taktisk kløkt, stor arbeidskapasitet og et riktig bra hjemmepublikum.

I går spøkte han med at klubben i hvert fall har drakter av europeisk toppklasse, ettersom København har samme leverandør som regjerende Champions League-vinner Bayern München.

— Vi vet at vi har en utfordring tempomessig. Men for Juventus er dette en «must-win-kamp». Det er det ikke for oss.

«Må være skjerpet»

FC København ligger tredje sist i den danske serien. Men etter at Solbakken tok over klubben i august har ikke FC København tapt i serien.

— Vi har kun 10 treninger sammen. Det er et vanskeligere utgangspunkt enn jeg har hatt tidligere. Det er spennende om laget kan finne en slags X-factor i Champions League. Vi skal utvikle oss og de seks kampene i gruppespillet skal hjelpe oss fremover.

Juventus har innledet Serie A-sesongen med to seire og en uavgjort. Italienerne kommer ikke til den danske hovedstaden for å safe inn poeng.

— Det er bare seier som er godt nok for oss i åpningskampen. Det gjelder å komme godt i gang med gruppespillet. Derfor er det bare seier jeg godtar som akseptabelt, sier Juventus-trener Antonio Conte.

Han minner om at antatt svakere lag flere ganger har sørget for skreller i Champions League.

— Champions League får frem det beste i alle lag. Derfor må vi være skjerpet. Vi kan ikke undervurdere FC København, advarer Conte.