– Jeg hadde ikke forventet dette, for å si det rett ut, sier Aksel Lund Svindal til NRK.

Kjetil Jansrud nummer 1. Aksel Lund Svindal nummer 2. Fartssesongen i alpint kunne knapt startet bedre.

Nordmennene valgte å starte tidlig i løpet. Allerede på start nummer tre fikk vi Aleksander Aamodt Kilde, som gjorde en stor feil i midtre parti av løypa og havnet noe bak.

To startnummer senere var alpintkongen tilbake. Etter det stygge fallet i Kitzbühel i januar har han brukt tid på å trene seg opp, og fredag var Lund Svindal tilbake i aksjon igjen.

En smørblid Aksel Lund Svindal etter målgang i Val d'Isere. Foto: Giovanni Auletta / TT / NTB Scanpix

I Super G-løypa gjorde han få feil, og etter fem løpere i mål var han i klar ledelse.

– Hadde ikke forventet dette

– Dette er noe man drømmer om. Jeg hadde ikke forventet dette, for å si det rett ut. Du har alltid troa, men det har ikke vært superrealistisk. Mange på Olympiatoppen har vært skeptisk til at jeg skulle kjøre i dag i det hele tatt, sier Lund Svindal til NRK.

– Jeg ventet at Aksel skulle si det, men jeg er ikke så overrasket. De siste ukene har han tatt veldige steg, og jeg begynte å merke at han var på gang, kontret Jansrud overfor NTB.

Kjetil Jansrud strakk armene i været etter å ha kjørt inn til ledelse i Val d'Isere. Foto: Giovanni Auletta / TT / NTB Scanpix

- Helt fantastisk. Han gjennomfører en meget god konkurranse. Det er nesten umulig å se at han har vært ute lenge med skade. Aksel er tilbake! Vanvittig imponerende, sa NRK-ekspert Marius Arnesen

Men den kanskje største favoritten på forhånd var Kjetil Jansrud, og Jansrud impoenerte nedover i løypa. Gjorde få feil, og kjørte inn 17 hundredeler foran Svindal.

– Har ikke dårlig samvittighet

– Jeg føler meg litt halvveis som en «partypooper». Jeg fikk beskjed på toppen om at Aksel ledet. Men jeg har ikke dårlig samvittighet altså, sier Jansrud til NRK.

– Det er deilig. Det er lenge å stå og vente i målområdet når man har så tidlig startnummer, sier Jansrud.

Etter hvert som de utenlandske utøverne passerte målstreken havnet alle bak de to norske. Storheter som Carlo Janka, Peter Fill og Marcel Hirscher kunne lite gjøre med Svindal og Jansrud.

Alexis Pinterault virket å ha noe stort på gang, hadde gode mellomåltider, men bommet på en port og kom seg ikke til mål.