Mattias Andersson (i midten) sikret seg denne uka to lokale talenter. Til venstre; Hans Petter Rolke. Til høyre: Torje Wichne. Mattias Andersson (i midten) sikret seg denne uka to lokale talenter. Til venstre; Hans Petter Rolke. Til høyre: Torje Wichne. Foto: Fløy

Fløy snappet talent foran Vindbjart

Matthias Andersson skal ha inn hele ni forsterkninger før neste års 3. divisjon. Nå har han signert de to første.

KRISTIANSAND (fvn.no): — Vi har signert to arbeidsjern, sier Andersson til Fædrelandsvennen.

Start 2s Hans Petter Rolke (18) og MKs Torje Wichne (19) har blitt enig med Fløy om en kontrakt, og beviser ifølge Andersson at det ikke bare er Vindbjart som er et sted for ambisiøse og talentfulle spillere.

— Den unike posisjonen Vindbjart har, er at de er et halvt trinn over oss i divisjonssystemet. Den treningshverdagen og utviklingsarenaen vi har skapt, og er i ferd med å bygge opp i Fløy, er unikt. Det viser også valget til disse spillerne. De kunne ha valgt å gå andre steder, sier Andersson.

Wichne hadde blant annet et tilbud fra Vindbjart, som han takket nei til.

— De ser at måten vi trener på, og spillernes sult, at Fløy er riktig steg å utvikle seg videre hos, sier Andersson.

Fløy endte sist i årets 2. divisjon avdeling 4. Målsetningen for kommende sesong, er å feie alle lag av banen, og rykke rett opp igjen.

— Vi skal ha inn to unge og talentfulle spillere til, og etter det skal vi gå for de etablerte, sier Andersson.

Han skal hente inn totalt ni nye spillere før 2017-sesongen.

— Er det mange som gir seg?

— Det var to stykker, som signaliserte allerede i mai, at dette ville bli siste sesongen deres, sier Andersson.

De to som har gitt seg er Julian Brons og Bjarte Richardsen. Sistnevnte har vært en nøkkelspiller i ti år for Fløy.

Her er Fløy-laget etter siste hjemmekamp i år.

— Digger Mattias

Torje Wichne er tvillingbroren til Starts Eirik Wichne. Han har vært i MK i hele karrieren. For to år siden var de to sammen på et treningsopphold med Viking. Nå har altså Fløy stikket av med signaturen til 19-åringen.

— Det er utrolig gøy, sier Wichne.

— Hvorfor ble det Fløy?

— Fordi jeg digger Mattias som trener. Han er utrolig bra. Jeg ønsker også å ha et år til i 3. divisjon, for jeg har ennå litt å gå på i utviklingen min. Fløy har tatt meg veldig godt imot, og jeg vil rykke opp med dem, sier Wichne.

Han trente tidligere i høst med Vindbjart, og ble tilbudt kontrakt også der.

— Hvorfor ble det ikke Vindbjart?

— Det var mye som fristet med Fløy, sier Wichne.

Eirik, Amund og Torje er tre av firlingene fra Wichne-familien i Mandal. Én av dem har allerede kontrakt med Viking. Her er trioen avbildet da guttene var på treningsopphold i Viking for to år siden. Foto: Fredrik Refvem

Kommer fra Start 2

Hans Petter Rolke har spilt for Start 2. 18-åringen, som trives best sentralt på midten, har i likhet med Wiche signert en kontrakt på ett år med Fløy.

— Det er en bra klubb, og har ambisjoner om å rykke rett opp igjen. Jeg har hatt Mattias Andersson i Start 2, og vet hvilke kvaliteter han har, sier Rolke.

— Hvordan vil du beskrive deg selv som fotballspiller?

— Jeg er løpssterk, og har et godt overblikk, sier Rolke, som tok en avgjørelse om å forlate Start da han ikke fikk lov til å trene fast med A-laget.

— Ville Vindbjart ha deg også?

— Jeg snakket med Steinar Skeie etter at jeg hadde bestemt meg for Fløy. Han lurte på om jeg ville ha vurdert Vindbjart, men jeg kjenner Andersson så godt, så derfor ble det Fløy, sier Rolke.

Skeie bekrefter at han snakket med 18-åringen.

— Jeg skulle gjerne ha hatt en ordentlig prat, og få vurdert ham, men da hadde han alt blitt enig med Fløy, sier Skeie, og understreker at Vindbjart er i en litt annen posisjon enn Fløy, selv om de ikke fikk napp på noen av de to ungguttene.

— Vi er blant de 60 beste lagene i Norge nå, og har en helt annen kamphverdag. Vi har vist og bevist, at mange spillere har brukt Vindbjart som springbrett til toppklubber. Dessverre har det ikke vært så mange egenproduserte, men vi har vært flinke til å se talenter i nærområdet, sier Skeie.

Torsdag forlenger Fløy også kontrakten til midtstopperen Mathias Laudal. 18-åringen fra Mandal kom til klubben fra Start 2 tidligere i år.

Vindbjart-trener Steinar Skeie.