TIL hadde et kaffemøte med Høgli før jul - et møte som var positivt. Men partene er ennå ikke klare til å signere en avtale.

– Vi rekker det ikke. Han reiser jo hjem i disse dager. Men vi har jo mail, så vi skal klare å få det ferdiggjort, sier sportssjef Svein-Morten Johansen til iTromsø.

Ut 2020

Tromsø IL ønsker en kontrakt med backen ut 2020-sesongen – året da klubben har 100-årsjubileum. Høgli vil i så fall slutte seg til TIL-stallen i sommer når kontrakten med FC København utløper.

– Forhåpentlig vil det ikke gå så lang tid før ting er klart, sier Johansen.

Han forhandler med Høglis agent, den tidligere danske landslagsspilleren Bjarne Goldbæk.

– Vi har litt igjen. Jeg tror på en løsning, sier Johansen.

Ingen nye?

Nylig kjøpte TIL spissen Slobodan Vuk fra Domzale. Det er slett ikke sikkert det blir noen flere nysigneringer i vinterens overgangsvindu.

– Det kan være et scenario, ja. Den eneste er hvis vi finner en spiller som passer veldig godt inn hos oss – og som gir oss en ekstra verdi både på banen og investeringsmessig, sier Johansen.

I ettermiddag fikk iTromsø en SMS fra Høgli. Den er oppløftende for TIL-supporterne:

– Er kommet til Danmark nå. Ja, vi blir enige. Ingen parter stresser, og vi kommer i mål. TIL opptrer veldig ryddig og begge parter har forståelse for hverandre, melder Høgli.

32-åringen spilte over 100 kamper for TIL i perioden 2007–2011 - og vil bli en mektig populær signering om han kommer tilbake i sommer.