LØRENSKOG-OILERS 3-6

LØRENSKOG: Dermed har Oilers nå sju strake seiere i serien (ti totalt med Continental Cup) og viser betryggende form før romjulsmøtet med Vålerenga på Jordal Amfi. Starten på den utsatte mandagskampen var meget bra, så fulgte en svak avslutning av første periode, der Oilers ga fra seg 2-0 ledelsen, og Lørenskog gikk til pauseledelse med 3-2. Men i de to neste var det gjestene som bestemte. Og til slutt ble det altså sterke 6-3. Det vitner om sterk Oilers-moral.

Glad trener

Trener Petter Thoresen gleder seg over et Oilers-lag i medvind:

— Vi har vært gode etter Continental Cup i Danmark. Vi gjorde riktig nok mange feil i slutten av første periode i kveld, men det var sterkt å snu kampen i de to siste periodene. Da var vi gode sier Oilers-treneren til Aftenbladet.

Og legger til:

— Vi skal trene noen dager til, så får guttene en fortjent julepause før vi samles igjen andre juledag. Da håper jeg alle skal være klare til kampen mot Vålerenga, sier han.

Mot Lørenskog manglet både Dan Kissel og Erik Boisvert, som begge pådro seg hjernerystelse i Frisk-kampen lørdag. I tillegg fikk Tommy Kristiansen en smell i hodet, men Thoresen håper alle skal være klare til kampen på Jordal Amfi i romjulen.

— Tommy må nok ha noen dagers pause, men jeg håper det beste, sier Oilers-treneren.

Christian Dahl-Andersen synes også det er godt å være Oilers-spiller nå:

— Akkurat nå er det herlig å være i en førsterekke som fungerer, for vi har sannelig smakt på det motsatte også. Det var utrolig tungt for oss alle helt fram til kampene i Continental Cup. I Danmark snudde det. Derfor gleder jeg mer stort over framgangen, sier CDA, som mandag hadde to mål og en assist.

Svak avslutning

Oilers startet bra i Lørenskog Ishall, selv om Nick Schaus pådro seg kampens første tominutter etter bare tre minutter. Den utvisningen taklet Oilers bra, og Tommy Kristiansen fikk det fåtallige publikummet til taushet da han gjorde 1-0 etter 9.58, på pasning fra Jean-Michel Daoust og Kurt Davis. Og da samme Davis økte til 2-0 i overtallsspill etter 12.17 begynte det å lukte fugl av Oilers. Det var gullrekken med Martin Strandfeldt og Christian Dahl-Andersen som fikk assist på den scoringen.

Så ble dessverre de siste fem minuttene av perioden rene marerittet. Først reduserte Olai Sveine Johannessen til 1-2 etter 15.25, og vondt skulle bli verre. En dobbeltutvisning førte til at James Sixsmith kunne gjøre 2-2 etter5 18.41 og da sekundet av førsteperioden gjensto sendte Kenny Corupe pucken mellom beina på Oilers-keeper Henrik Holm til hjemmeledelse 3-2. Skudd: 11-6

Bedre i 2. periode

Heldigvis så det ut som pausepraten til trener Petter Thoresen bar frukter. I midtperioden var Oilers til å kjenne igjen, og unngikk de mange feilene som kostet så dyrt i slutten av første. Selv om Lørenskog trykket på, var det Oilers som utliknet til 3-3 ved Stian Høygård etter 28.54 og Daniel Bøen Rokseth sørget for at snuoperasjonen var komplett med 4-3 målet etter 34.46. Mot slutten av perioden måtte Lars-Peder Nagel i fryseboksen to ganger på kort tid, men Lørenskog klarte ikke å utnytte overtallet til en utlikning.

Skudd: 7-9

3. periode

Det forventede stormløpet fra Lørenskog uteble, og i stedet var det gullrekken til Oilers som markere seg i et overtallsspill. Bare 2.27 av sluttperioden var spilt da Christian Dahl-Andersen satte inn det viktige 5-3 målet, etter assist fra Juha-Pekka Loikas og Martin Strandfeldt.

Lørenskog prøvde det meste på slutten, og tok ut keeper Joachim Svendsen med over to minutter igjen. Det straffet seg. Christian Dahl-Andersen satte nemlig 6-3 i det tomme målet da 44 sekunder gjensto.