TIL ENGLAND:  Ukjente Birger Meling skal spille et år i Middlesbrough. TIL ENGLAND:  Ukjente Birger Meling skal spille et år i Middlesbrough. Foto: Stefan Merenyi

Skoletur ga proffkontrakt i England

Stavanger-gutten Birger Meling har signert ettårskontrakt med Middlesbrough.

Stavanger (Aftenbladet.no): I kveld ble det klart at den unge Viking-spilleren Birger Meling (18) får muligheten til å vise seg frem i England. Det skjer etter at han fikk vist seg frem på en skolekamp.

— Han har gått på toppfotballlinjen til St. Svithun videregående skole, og det var i anledning en kamp skolelaget spilte mot Wolverhampton han ble observert. Etter litt frem og tilbake fikk han prøvespille med Middlesbrough. Først og fremst var det U21-laget, men han fikk også viser seg frem på A-lagstrening, forteller hans far, Bjarne Jåtten Meling til Aftenbladet.

Klubben spiller på nest øverste nivå i England og har spillere som Emmanuel Ledesma, Jonathan Woodgate og Dean Whitehead i spillerstallen.

Den talentfulle fotballspilleren har spilt i Viking siden han var fem år, men det har bare blitt to innhopp for eliteserieklubbens rekruttlag. Det skjedde i fjorårssesongen.

— Han hadde også et bra tilbud om studier og collegefotball, men som ung fotballspiller er det jo England som er drømmen. Da han fikk muligheten var det naturlig at han takket ja, forteller faren.