Mange i Skien mener at Espen Ruud er feig som ønsker seg til Viking etter at Odd rykket ned. Det bryr ikke 23-åringen seg spesielt mye om.

— Jeg har fått med meg at folk er ganske engasjerte, og det er mange som har meninger om valget mitt. Selv prøver jeg imidlertid å stenge det meste av det ute. Jeg holder meg for eksempel borte fra nettsteder, sier Espen Ruud til Aftenbladet.

I lang tid har 23-åringen vært i Vikings søkelys. Etter forrige sesong prøvde de mørkeblå å hente Ruud til Stavanger, men da ble han i siste sekund overtalt til å bli værende i Odd etter en prat med daværende sportsdirektør Hallvar Thoresen.

VIL BLI I FEM ÅR

Nå ser det imidlertid ut til at Vikings sportsdirektør Egil Østenstad endelig skal klare å få napp hos Ruud. Klubbene er vel å merke ikke enige om en overgangssum, men 23-åringen er enig med Viking om en femårskontrakt og den personlige kontrakten er i boks.

En handel i dette overgangsvinduet vil også være Odds siste mulighet til å få en god slump med millioner for Ruud som blir bosmanspiller etter den kommende sesongen.

— All fornuft tilsier at dette går i orden. Jeg håper virkelig at ledelsen i Odd kan ta hensyn til mitt ønske etter at jeg var lojal mot klubben i fjor, sier Ruud.

LANDSLAGSAKTUELL

I Stavanger er det mange som spør seg om hvorfor Ruud ønsker seg så sterkt til Viking bare et snaut år etter at han takket nei. Til det har han flere grunner.

— Forrige sesong ble jeg brukt mye på midtbanen i Odd - til tross for at jeg i møtet med Hallvar Thoresen ble fortalt at klubben ville satse på meg som back. Det var ikke optimalt, sier Ruud, som allerede har pratet med Viking-trener Uwe Rösler og Egil Østenstad om dette.

— Signalene fra Viking er at jeg skal rendyrkes som høyreback. Det er i den posisjonen jeg er best, og har størst utviklingspotensial, sier han.

Det var også som høyreback at han to ganger i fjor ble tatt med i landslagssjef Åge Hareides tropp. Ambisjonene til Ruud er å få flere sjanser til å spille med flagget på brystet gjennom godt spill i Viking.

— Alt ligger i hvert fall til rette for det. Viking er en stor klubb som har ambisjoner om å kjempe i toppen hvert år. I tillegg er laget kvalifisert for spill i Uefa-cupen, sier Ruud, som også har latt seg fascinere av stemningen på Viking Stadion.

— Den er utrolig flott, med et fantastisk publikum. Jeg synes det er ekstra trivelig å spille foran fulle tribuner, sier han.

KLAR FOR NYE IMPULSER

I fjor følte 23-åringen seg heller ikke helt klar for å flytte fra Skien til Stavanger. Det har imidlertid endret seg i løpet av de siste 10-11 månedene.

— Skien er trygt og godt med venner og familie på alle kanter av byen, men jeg har funnet ut at jeg er lysten på å prøve noe nytt. Jeg tror nye impulser vil være bra for min videre utvikling, sier Ruud, som tar med seg sin samboer på lasset dersom overgangen går i orden.

— Hun studerer økonomi og administrasjon i Bø i Telemark, og kommer til å fortsette med det i Stavanger hvis alt går etter planen, sier Ruud.

- Hvordan vil du beskrive deg selv?

— Jeg er ganske rolig, men samtidig veldig sosial. Jeg liker å finne på masse forskjellig sammen med kamerater. Og så bruker jeg jo en del tid sammen med min samboer, svarer han og smiler.