Dette er pressemeldingen fra politiet i Flagstaff om det som skjedde da det ble slått alarm i forbindelse med at Alexander Dale Oen ble funnet livløs på sitt hotellrom:

"30. april, ca. klokken 20 lokal tid, ble tjenestemenn fra Flagstaff-politiet kalt til s. Milton Road 706 på grunn av melding om at en person var funnet livløs. Personen ble identifisert som Alexander Dale Oen (26) fra Norge.

Ifølge informasjon innhentet fra etterforskere skal Alexander Dale Oen, ifølge to romkamerater, ha gått for å ta en dusj etter å ha spilt golf.

(Artikkelen fortsetter)

Sørger over Dale Oen VIDEO: Sørger over Alexander Dale Oen

Etter å ha dusjet lenger enn normalt, gikk kameratene for å få kontakt med Oen, men uten å få svar. Da de ikke fikk kontakt med ham, tok de seg inn på badet og fant ham liggende i dusjen, og han ga ikke livstegn fra seg. Lagets lege ble tilkalt og deretter kom helsepersonell og polititjenestemenn til åstedet.

Da politiet kom var Alexander Oen under behandling utført av lokalt helsepersonell. Alexander ble transportert til Flagstaff Medical Center, der han senere ble erklært død klokken 20.39 lokal tid.

Politietterforskere ble værende på stedet og gjennomfører en grundig etterforskning av årsaken til dødsfallet. Foreløpige undersøkelser viser ingen tegn til kriminell handling eller traume.

En obduksjon vil bli gjennomført senere i dag her i Flagstaff av medisinsk personell ved kontoret til Coconino County, og det er ikke kjent når resultatet blir klart.

Det ble raskt klart at Alexander Dale Oen var en del av det norske svømmelandslaget, som trener i Flagstaff. Laget har vært i Flagstaff i rundt tre uker, og er et av seks lag som i øyeblikket trener her. På grunn av høyden, er Flagstaff et populært treningsmål for idrettsutøvere.

Flagstaff-politiet kondolerer på det dypeste til Alexanders familie, hans treningskamerater og til den olympiske bevegelse.

Etterforskningen av hans tragiske død fortsetter.

Vi har for øyeblikket ingen flere detaljer."

(©NTB)