Tromsø 20120917.Eliteserien fotball,jubel for scoringen til Tromsøs Fredrik Björck i eliteseriekampen i fotball mellom Tromsø IL og Lillestrøm på Alfheim stadion mandag kveld.|t.v: Tromsøs Zdenek Ondrásek og Tromsøs Ruben Yttergård Jenssen t.v. Kampen endte 5-1.Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

GAIS-stopperen jaktes av Tromsø, Lillestrøm, Djurgården og Malmø, ifølge nettsiden fotballtransfers.com.

– Jeg har ikke noen kommentarer til spillere inn eller ut, sier Tromsø-trener Agnar Christensen til iTromsø.

Overfor NRK bekreftes imidlertid TIL-interessen av klubbsjefen i GAIS, Leif Gjulem.

– Vi kan bekrefte at det har vært interesse fra de tre klubbene (Tromsø, Djurgården og Malmö) som nevnes der. Men at det er interesse fra Lillestrøm er ukjent for oss, sier Gjulem til NRK.

To år til

Fredrik Björck har vært dominant i TIL-frosvaret de tre siste årene, men han er nå klar for Häcken i Sverige. En av Agnar Christensens viktigste oppgaver er å skaffe en solid erstatter.

Og TILs nye stopper kan altså også komme fra Sverige. Ifølge fotbolltransfers.com har Erik Johansson besøkt både Malmö och Djurgården.

– Det er veldig konkret interesse. Han har besøkt både Malmö og Djurgården. Klubbene har spurt om å få treffe ham, og det har vært greit for oss. Men først når vi får et bud, har vi noe å ta stilling til, har sportssjef Jonas Lundén sagt til fotbolltransfers.com.

GAIS rykket ned fra Allsvenskan i år. Men Johansson utelukker ikke at han blir. Den 191 centimeter lange midtstopperen har kontrakt med GAIS i to år til.

Var kantspiller

Jonhansson er anvendelig type. I starten av karrieren var 23-åringen faktisk kantspiller. Nå forsikrer han om at han vil fortsette som midtstopper.

– Ja, absolutt, slik som det ser ut kommer jeg til å fortsette som midtstopper. Men jeg ser det som en styrke at jeg også kan spille i ulike posisjoner , sier Johansson.