OILERS-FRISK ASKER 4-2

DNB ARENA (Aftenbladet): Før kampen leverte Oilers et åpningsshow som rett og slett var spektakulært. Publikum lot seg tydelig imponere, for da «Hjemmakamp» runget ut over DNB Arena i minuttene før kampstart var det neppe mange av de 4003 tilskuerne som ikke kjente frysningene på kroppen.

VANT: Oilers var sterkest i serieåpningen mot Frisk Asker. Foto: PÅL CHRISTENSEN

Da kampen startet, fortsatte showet på isen. Hjemmelaget brukte kun 72 sekunder på å score sesongens første seriemål. Dan Kissel fortsatte der han slapp forrige sesong og var nådeløs da han fikk muligheten ett minutt og 12 sekunder ut i perioden.Etter scoringen til Kissel virket det som om hverdagen kom litt brått på Oilers-spillerne.

Frisk Asker tok rett og slett over initiativet i kampen. Da Mathias Saksvik Baar utlignet til 1-1 drøyt åtte minutter ut i perioden, var det på ingen måte ufortjent.

Heller ikke utligningen til Frisk Asker så ut til å vekke Oilers. Samspillet satt ikke som det skulle, bevegelsen var statisk, og det virket på ingen måte som om Oilers-maskineriet gikk for full maskin.

— Vi var veldig av og på. Det fungerte ikke helt, uten at jeg vet hvorfor, sier målscorer Dan Kissel.

— Det var tidvis bra. Vi vant og det er det viktigste – selv om vi gjerne skulle bydd litt mer opp til fest enn det vi gjorde, mener Kristian Forsberg.

Frisk Asker skal ha ros for at de jobbet iherdig og gjorde ting vanskelig for Oilers. Den taktikken lyktes de godt med.

Henrik Holm startet i mål for Oilers, men med kun fem minutter igjen av første periode måtte han forlate isen med skade. Ruben Smith erstattet Holm.

— Jeg fikk en kjenning i lyskefestet da det haglet litt rundt meg i åpningen. Jeg prøvde å spille videre, men det slapp ikke. Da valgte jeg å gå av isen sånn at vi kunne ha en keeper som var 100 prosent. Jeg hadde ikke lyst til å skade meg skikkelig, forklarer Henrik Holm.- Jeg prøver meg på is igjen allerede fredag. Nå har jeg fått god behandling og er forhåpentligvis ikke ute så lenge, sier Oilers-målvakten.

Våknet i andre periode

Hva som ble sagt i pausen er ikke godt å si, men det er neppe noen overraskelse om Petter Thoresen hevet stemmen litt og fortalte spillerne at prestasjonen i første periode ikke holdt mål. For i andre periode tok Oilers kommando fra første dropp.

Oilers burde tatt ledelsen veldig tidlig i perioden, men da pucken gled under Dahlberg i Frisk Asker-målet og passerte mållinjen, hadde dommer Owe Lüthcke allerede blåste av for blokkering.

Oilers tok tidlig en 1-0-ledelse. Foto: PÅL CHRISTENSEN

Fem minutter ut i perioden fikk Oilers betalt i tellende scoring. I overtall fikk Mats Larsen Mostuen knalltreff og hamret pucken opp i nettaket.Spillemessig gnistret ikke Oilers, men de hadde god kontroll defensivt og skapte brukbart med trykk foran Niclas Dahlberg i Frisk Asker-målet.

Og etter 33 minutter var det klart for 3-1. Igjen en scoring i overtall, og denne gangen var det Tommy Kristiansen som fikk knallet pucken i mål.

Mot slutten av perioden rotet Oilers det litt til med noen utvisninger, og Frisk Asker fikk litt mer tak på kampen igjen. Like før periodeslutt fikk bortelaget straffe, men alene med Ruben Smith klarte ikke Torstein Nordrum å ekspedere pucken i mål.

Ny spenning

I tredje periode startet Oilers bra, men fikk ikke uttelling på målsjansene sine. Frisk Asker var seige og nektet å gi seg, og det fikk de betalt for seks minutter ut i perioden.

Mens Mathias Trettenes satt og sonet en utvisning sørget Denny Kearney for ny spenning i kampen da han reduserte for bortelaget.

— Når Oilers byr opp til fest, er det litt synd at hovedpersonene ikke kommer. Dette er jobben til mange av spillerne, men det så ikke slik ut. Vi gleder oss over at vi vinner, men har fryktelig mye å gå på, sier Petter Thoresen.

Men en Trettenes ute av utvisningsboksen brukte ikke lang tid på å drepe spenningen igjen. Minuttet etter reduseringen dro han seg elegant forbi Dahlberg og sendte pucken i mål. 4-2 til Oilers.

Flere scoringer ble det ikke. Alt i alt en komfortabel Oilers-seier på en dag der laget ikke leverte på maksimalt nivå.

— Det er deilig med tre poeng, men det var ikke så mye annet å glede seg over i denne kampen. Jeg er skuffet over at vi ikke taklet dette bedre. Det var skremmende at vi spilte så udisiplinert, sier Oilers-trener Petter Thoresen.