20. feburar 1992 ble "FA Premier League" det nye navnet på den engelske toppdivisjonen i fotball. I ligaens 23 år lange historie har det utvilsomt skjedd mye innholdsrikt. Fine mål, stygge taklinger, fantastiske driblinger, presise lissepasninger, hårreisende uttalelser og kke minst har mange av lagene hatt mindre hell og lykke med ansettelsen av mangere.

I lys av at Newcastles John Carver i går fikk tillit til å trene laget ut sesongen på tross av åtte strake tap, har The Telegraph listet opp de 20 mangerne med dårligst seiersrate i Premier Leagues historie. Kriteriet er at manageren har ledet laget i minst 15 kamper.

Vi har hatt to norske managere i Premier League — og begge er en del av denne listen:

Egil Olsen tok med seg «pælene» til Wimbledon. Støvlene vekket oppmerksomhet i England. Foto: Per Løchen, NTB scanpix

Egil Olsen (Wimbledon, 1999/2000): Drillo ble hentet inn som manager i norskeide Wimbledon, men feilet totalt med å ta klubben et steg videre etter 14 år i den øverste divisjonen. Olsen endte opp med en seiersrate på bare 18,4% under sitt år som manager i Premier League.The Telegraph skriver: "Det var under denne nordmannens styring at Wimbledon rykket ned etter 15 år i den øverste divisjonen. Under kallenavnene "Drillo" og "the mad professor", minnet Olsen om "Campo" fra "Last of the Summer Wine" (britisk humorserie) med sin forkjærlighet om å gå i gummistøvler med en brett på toppen. Han var dypt ute i engelsk farvann, og feilet til og med å få med seg at en av hans spillere, John Hartson, fikk rødt kort i en kamp mot Bradford".

Ole Gunnar Solskjær på benken for Cardiff. Foto: Scanpix

Ole Gunnar Solskjær (Cardiff, 2014): Solskjær skulle bli redningsmann for nyopprykkede Cardiff med den kontroversielle eieren Vincent Tan ved roret. Det maktet han ikke. Bare tre seiere ble det på sesongens siste 18 kamper, og med det fikk han en seierprosent på 16,7.The Telegraph skriver: "The Baby-faced Assassin sjokkerte "Soccer Saturday" sine seere da han sa at han ikke kunne bry seg mindre om Liverpool var utfordrere til å ta seriegullet etter å ha bllitt slått 3-6 av de røde. Han kom til Wales i januar 2014, men til tross for oppmerksomheten han fikk, kunne han ikke redde Cardiff fra et nedrykk til Championship".

Se hele listen til The Telegraph her.