FRISK-VÅLERENGA 2-1

Vålerenga styrte kampen nær sagt fra start til slutt mot Frisk Asker, men fant bare nettmaskene én gang. Frisk utnyttet to stygge forsvarstabber og vant 2-1 etter sudden death.

Det var bare spilt 47 sekunder av forlengningen da VIFs Daniel Sørvik bommet fullstendig med en pasning. Den ble plukket opp av Anders Utby, som igjen fant Thomas Valkvæ Olsen. Han var iskald og satte pucken under Steffen Søberg.

— Det var lenge siden jeg har scoret, så det var deilig. Jeg ser at han bommer på pasningen, og når jeg får pucken tenker jeg ikke så mye, sa matchvinneren til TV 2 like etter kampslutt.

At Frisk vant den første kampen i kvartfinaleserien var egentlig utrolig. Vålerenga styrte fra første dropp og vant skuddstatistikken hele 48-29. Dessverre for dem var Frisk-keeper Nicklas Dahlberg i det umulige hjørnet, og da ble Vålerenga straffet hardt.

— Vi hadde ikke de offensive kvalitetene i dag, og jeg synes det var mange som knøt seg, sa en skuffet VIF-trener Espen «Shampo» Knutsen.

Dramatikk

VIF tok ledelsen snaut seks minutter inn i første periode gjennom Jørgen Karterud, men etter fem minutter i annen periode utlignet Dag Christian Frøystad.

Målet kom etter at Morten Ask rotet bort pucken i egen sone.

Etter utligningen fortsatte Vålerenga å presse, men Frisk var gode i egen sone og aller bakerst sto Dahlberg som en vegg.

Det var en svært dramatisk kamp i Askerhallen. Frisks Mike Matczak fikk et stygt kutt i ansiktet etter å ha blitt truffet av et skudd fra kloss hold, men klarte likevel å fortsette.

Seks minutter før slutt fikk Vålerengas Filip Gunnarsson matchstraff etter en takling mot hodet til Mikael Dokken, men Frisk klarte ikke å utnytte overtallet.

Det så ut til å bli en lang kveld, men i den fjerde perioden tok det altså bare sekunder før avgjørelsen falt.

Neste kamp spilles på Jordal søndag.

Lørenskog slo tilbake

I de øvrige kampene fredag fikk seriemester Stavanger en vanskeligere start på sluttspillet enn ventet da Stjernen kom på besøk.

Bortelaget tok ledelsen tidlig, men Oilers vant til slutt 5-2. I mjøsderbyet fikk Storhamar en strålende start ved å slå Lillehammer 5-1. Linus Johansson ble dagens mann med to mål og én assist.

Lørenskog avsluttet grunnserien på forferdelig vis, men samlet seg i tide til å vinne den første kvartfinalen mot Sparta.

De mistet først en 2-0-ledelse, men kom tilbake i sudden death gjennom Lars Erik Spets. (©NTB)

Frisk Asker – Vålerenga 2-1 e.f. (0-1, 1-0, 0-0, 1-0)

1163 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (5.56) Jørgen Karterud (Simons Gamache, Mathias Trygg).

2. periode: 1-1 (25.05) Dag Christian Frøystad (Mike Matczak, Mikael Dokken).

3. periode: Ingen.

Forlengning: 2-1 (60.47) Thomas V. Olsen (Anders Uyby).

Dommer: R. Hansen og L. Kronborg.

Utvisninger: Frisk Asker 4 x 2 min. Vålerenga 1 x 2 min., 1 x 5 min., 1 x 20 min.

Sparta Sarp. – Lørenskog 2-3 e.f. (0-1, 0-1, 2-0, 0-1)

1802 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (11.54) Christopher Henriksen (Mats Frøsheug, Marius Trygg),

2. periode: 0-2 (27.03) Knut Henrik Spets (Christian Söderström).

3. periode: 1-2 (46.53) Jonas Karlsson (Henrik Malmström, Patri Eklund), 2-2 (53.17) Magnus Nilsen (Erlend Leslund, Nathan Cordon).

Forlengning: 2-3 (62.26) Lars Erik Spets (Wacey Rabbit, Jeff LoVecchio).

Dommer: T. Johnsen, O. Hansen.

Utvisninger: Sparta 2 x 2 min. Lørenskog 7 x 2 min.

Stavanger – Stjernen 5-2 (0-1, 2-0, 3-1)

2730 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (5.09) Ben Blood (Michael Colavecchia, Jordan George).

2. periode: 1-1 (25.19) Josh Soares (Mats Larsen Mostue, Adrian Veideman), 2-1 (33.01) Christian Hanson Mathias Trettenes, Christian Dahl-Andersen).

3. periode: 3-1 (42.00) Jean-Michel Daoust (Dan Kissel), 4-1 (44.22) Dahl-Andersen (Henrik Solberg, Trettenes), 4-2 (44.54) Robin Axbom (Andreas Heier, Rasmus Ericsson), 5-2 (59.40) Hanson (Kissel, Dennis Løvold Sveum).

Dommer: L. Westby og O. Lüthcke.

Utvisninger: Stavanger Oilers 11 x 2 min. 1 x 5 min, 1 x 10 min, 1 x 20 min. Stjernen 7 x 2 min. 1 x 5 min. 2 x 10 min. 1 x 20 min.

Storhamar – Lillehammer 5-1 (0-0, 4-1, 1-0)

4064 tilskuere

Mål:

1. periode: Ingen.

2. periode: 0-1 (20.38) Derek Arnold (Mikael Zettergren, Håvard Steen), 1-1 (27.18) Linus Johansson (Christian Larrivée, Luke Moffatt), 2-1 (33.17) Erik de la Rose (Johansson, Mofatt), 3-1 (34.21) Johansson (de la Rose), 4-1 (36.50) Jimmy Andersson.

3. periode: 5-1 (53.31) Larrivée (Eirik Skadsdammen, Joakim Jensen).

Dommer: P. Solem, H. Berg.

Utvisninger: Storhamar 4 x 2 min. Lillehammer 6 x 2 min.