I et intervju med Aftenbladet onsdag fortalte Alexander Kristoffs trener Stein Ørn at han var bekymret for søndagens Tour de France-etappe.

Årsaken er at etappen er relativt kort (110,5 km), og at den inneholder to knallharde fjell. På slike etapper pleier spurterne å slite med å komme seg innenfor tidsgrensen.

Nå viser det seg at etappen blir enda tøffere for Katjusja-rytteren. Overfor TV 2 forteller nemlig Kristoff at han føler seg syk.

— Jeg har litt vondt i halsen. Jeg håper det skal gå greit. Jeg skal ikke si at det var feber, men jeg hadde litt over 37 grader i dag morges, sier Kristoff til kanalen.

— Det var litt varmere enn det pleier. Jeg føler meg ikke sånn veldig syk sånn sett, det er bare at halsen er litt sår, legger han til.

Frykter å ryke ut

Uansett er ikke Kristoff i toppslag før han skal opp både Col de la Croix de Fer og Alpe d'Huez lørdag. Nå er han bekymret for at han ikke får muligheten til å vinne i Paris søndag.

— Jeg må rekke tidslimiten slik at jeg får være med i morgen. Jeg får håpe det går. Vi får se, sier Kristoff.

– Frykter du at det ikke kan gå?

– Jeg frykter jo det, men jeg hadde fryktet det uansett.

Kristoff er regnet som en av de store favorittene før søndagens spurtetappe. I fjor ble han slått på målstreken i Paris av Marcel Kittel.