Natt til onsdag ble Kaiserslautern-proffen pappa til Leonard. Sammen med kona Maria Evertsen Berg nyter tromsøværingen dagene som nybakte foreldre.

— Det var en ubeskrivelig følelse å bli pappa. Følelsesspekteret ble utvidet kraftig i alle retninger. En opplevelse uten sidestykke for min del. En ny del av livet har begynt, sier Yttergård Jenssen til iTromsø.

Han forteller om travle dager der det har gått i ett mellom sykehuset og treningsfeltet.

— Så har jeg prøvd å få litt søvn innimellom.

- Vanlig kamp

I ettermiddag møter Kaiserslautern Karlsruhe på hjemmebane, i det som er et skikkelig lokalderby.

— Det blir som en vanlig kamp. Kanskje fødselen kan gi meg noe ekstra. Jeg er i hvertfall lykkelig, sier Yttergård Jenssen.

Vraket på landslaget

For han har ikke fått særlig mye spilletid den siste tiden i klubben som spiller på nivå to i Tyskland. Om det hadde noe å si for at han ikke var i Per-Mathias Høgmos landslagstropp til kampene mot Malta og Bulgaria er uvisst.

Selv mener han at godt spill i Tyskland vil gi han nye muligheter med flagget på brystet.

— Jeg må spille godt over tid for Kaiserslautern for å komme inn igjen der. Konkurransen om plassene er tøff mot spillere som spiller i mange gode klubber, sier han til iTromsø.

Yttergård Jenssen ble solgt fra Tromsø til den tyske klubben sommeren 2013, og ble utover i forrige sesong en meget sentral brikke for rødtrøyene.