Jerv-supportere i kø: Klokka 14.30 begynte det å bli trangt om plassen foran billettutsalget på Levemyr. Jerv-supportere i kø: Klokka 14.30 begynte det å bli trangt om plassen foran billettutsalget på Levemyr. Foto: Håvard Karlsen

Supportere sto flere timer i kø for å sikre seg billett til Jerv-Start

Mandag kollapset billettsystemet til Jerv. Dermed måtte klubben åpne for manuelt salg til oppgjøret mot Start lørdag.

GRIMSTAD: — Jeg har stått her siden 13.15. Jeg hadde forventet mye mer folk, siden det var så vanskelig å komme gjennom på nettet, sier Bas van den Beld til Fædrelandsvennen litt før klokka 14.00 tirsdag.

Mandag startet Jerv billettsalget på sine hjemmesider, men systemet kollapset nesten med en gang på grunn av den store etterspørselen. Løsningen ble å selge billetter manuelt.

Jerv-supporter: Bas van den Beld sto først i den ene av to køer til salget av billetter mellom Jerv og Start. Han skulle ha fem billetter. Foto: Håvard Karlsen

Supporterne kjente sin besøkelsestid, og kort tid før salget startet, sto hundrevis av dem i kø. Van den Beld var blant de første, og han skulle sikre seg fem billetter.— Jeg står her for barna mine, og de hadde veldig lyst til å se kampen. Jeg skal ha med morfar og tre barn, sier van den Beld.

— Dette må alle få med seg

- Hva tenker du om kampen?

— Det blir morsomt uansett. Det er så sjeldent at det blir en så stor begivenhet i fotballen på Sørlandet. Dette må alle få med seg. Det er virkelig dumt at Jerv ikke får sette opp flere tribuner, sier van den Beld.

Det er plass til 1750 tilskuere på Levermyr. Klubben er sikker på at de kunne ha solgt over 10.000 billetter om det hadde vært mulig.

- Kan Jerv sende Start ned?

— Selvfølgelig kan de det. Det er ikke så stor forskjell fra det nederste sjiktet i eliteserien og toppen i 1. divisjon, sier van den Belg.

Utsolgt på 40 minutter!

Styreleder i Jerv, Per Gunnar Topland, forventet kø til ut portene på Levermyr da han snakket med Fædrelandsvennen like før kl. 15.00. Det var snakk om et par hundre meter fra billettkioskene.

— Det er hyggelig at folk har lyst å få med seg kampen. De billettene vi har, tror jeg vi har solgt kveld, sier han.

Jerv rakk å selge rundt 100 billetter før systemet kollapset. Klubben turde ikke å åpne til salg på nett igjen, av frykt for nye problemer.

PS: Billettene ble utsolgt på 40 minutter.