HØDD — JERV 1-1, 6-7 etter straffekonkurranse

Det virket som at Hødd skulle ta en fullt fortjent seier 1-0, men på overtid utlignet Jerv og det ble ekstraomganger på Høddvoll. Etter målløse ekstraomganger ble det hele avgjort på straffespark.

BOM: Christoffer Aasbak misset på straffe, og Hødd er ute av opprykkskvaliken. Foto: Svein Olav Humberset

Der var Jerv kaldest foran mål og vant. Michael Karlsen kunne avgjort til Hødds fordel, men en arrogant chip rett i fanget på keeper hindret det. Nå venter Kristiansund på bortebane neste helg for laget fra Grimstad. Det seirende laget der møter enten Start eller Mjøndalen i playoff-finale.

Perfekt avslutning av Wrele

Hødd kunne fått en drømmestart allerede etter tre minutter etter en god kontring, men avslutningen fra Ole Amund Sveen gikk i krysstanga og ut. Jerv hadde et par avslutninger utenfor før de fikk sin første store sjanse. Alexander Lind headet fra sju-åtte meters hold etter et langt oppspill, men avslutningen ble dyttet ut til corner av hjemmelagets keeper.

Hødds neste sjanse var det Magnus Myklebust som fikk da han ble spilt gjennom alene mot keeper, men avslutningen ble reddet og returen ble det ikke noe farlig ut av. Men seks minutter før pause slo Fredrik Aursnes et perfekt frispark til Joakim Wrele, som slo til med en fantastisk avslutning på kanten av femmeteren til 1-0 for hjemmelaget.

Etter er mer eller mindre spennende 1. omgang på Høddvoll, åpnet det mye bedre etter pause. Allerede etter fem minutter fikk Omoijanfo ballen alene på bakerste stolpe etter et perfekt innlegg, men han klarte ikke å stokke beina og ballen gikk utenfor. Få minutter etter bør Jerv utligne etter et farlig innlegg, men to av bortelagets spillere går i samme duell og treffer ikke ballen.

Jerv-jubel på overtid

Hødds første sjanse etter hvilen kom da Robin Shroot ble spilt alene gjennom mot Jervs keeper, som igjen slo til med en god redning. Men Øyvind Knutsen i Jerv-målet ga seg ikke med det. Ti minutter etterpå ble igjen den store redningsmannen for Jerv da han stoppet Magnus Myklebusts avslutning fra 14 meter.

Jerv prøvde å sende opp mange spillere mot slutten av kampen, men klarte ikke å trenge gjennom Hødd-laget. Det virket rett og slett som at gjestene fra Grimstad gikk litt tom for krefter og kreativitet utover omgangen. Men da det så som mørkest ut dukket «Ohi» opp på bakerste stolpe og satte inn utligningen på overtid.

Rødt til Moltu

Etter en sjansefattig affære i den første ekstraomgangen, ble det dramatikk da Hødds Steffen Moltu fikk rødt kort halvvegs ut i den andre ekstraomgangen. Han måte stoppe Denny Antwi som var på veg gjennom Hødd-forsvaret, og fikk dermed sitt andre gule kort.

Selv om Jerv presset hardt på, klarte de ikke å skape store nok sjanser til å avgjøre kampen. Hødd var også svært heldige som ikke fikk Aursnes utvist da han løp ned en Jerv-spiller bakfra. Dermed ble det hele avgjort etter straffesparkkonkurranse.