STAVANGER: 19-åringen, som representerer Bryne Triathlonklubb, kunne verken trene eller konkurrere i fjor, på grunn av overtrening. Derfor var det en stor overraskelse at Miller skulle komme tilbake på denne måten i VM.

— Jeg tror ingen, bortsett fra de som følger henne tettest, vet hvor hardt hun har jobbet for å komme tilbake etter fjorårssesongen, sier trener og sportssjef for Norges Triathlonforbund, Arild Tveiten til Triathlon.no.

Under bronseløpet var Lotteoffensiv helt fra startstupet. Hun viste at hun villevære med å kjempe oggjorde taktisk gode valg hele veien. Medaljen sikret hun etter en siste langspurt mot danske Alberte Kjær Pedersen.

— Lotte har en helt annen selvtillit enn i starten av sesongen i måten hun kjører på. Nå kjørte hun med stor selvsikkerhet, forklarer Tveiten til nettsiden.

Det var først i august i år at den tunge følelsen slapp taket i kroppen hennes. Det gode tilbakemeldinger under opphold i høyden. Første glimt av en gryende form kom under verdenscupen i Stockholm i slutten av august.

25.plass i konkurranse med verdens beste seniordamer var en bekreftelse, og i VM-sprinten fikk hun altså ut sitt potensial.

Hun gjorde et svært godt løp. 750 meter svømming gikk på 9 minutter, 4 mil sykkel på under 30 minutter og 5k m løp på slutten på 17.46. Totalt med skiftesonetid fikk hun tiden 00.58,39. VM-gullet gikk til Laura Lindemann fra Tyskland på 00.57,28 og sølvet tok Taylor Knibb fra USA på 00:58,14. Miller var ett sekund foran danske Alberte Kjær Pedersen i mål.

Lotte Miller bor i Stavanger og representerer Bryne Triatlonklubb. Hun er elev på St.Svithun videregående skole på siste året.