Manchester City-trener Manuel Pellegrini trodde knapt det han så av eget lag i 1-4-tapet hjemme mot Liverpool.

KNALLRESULTAT: Brasiliansk magi ved Philippe Coutinho og Roberto Firmino da Liverpool knuste Manchester City lørdag kveld. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB scanpix

Roberto Firmino og Philippe Coutinho holdt til tider lekestue med City-forsvaret i 4-1-seieren på Etihad Stadium. De to landsmennene fra Brasil var i storslag i førsteomgangen mot de lyseblå fra Manchester. Kjappe kombinasjoner kombinert med usikkert forsvarsspill fra hjemmelaget, gjorde at laget til Jürgen Klopp ledet 3-0 etter drøye halvtimen.– Om jeg forstår hva som skjedde? Nei, det er umulig. Vi gjorde alt feil. Prestasjonen vår var veldig dårlig. Vi forsvarte oss svakt og vi var svake i angrep. De kunne scoret tre mål til, forteller Pellegrini til BBC Sport.

Liverpool-manager Jürgen Klopp var på sin side svært fornøyd med sitt mannskap.

– Det var langt fra perfekt, men vi tok våre sjanser og skapte mål. Dette var et stort steg, forteller han.

Klopp: – Det føles perfekt!

Liverpools tyske trener erkjenner at laget har mer å gå på til tross for til tider gnistrende angrepsspill.

– Det føles perfekt, men kampen var ikke nødvendigvis perfekt selv om den var bra for oss, sier han og legger til.

– De gode nyhetene er at vi kan spille enda bedre. Spillerne kan nå tro på at de er langt bedre enn hva mange tror.

Adam Lallana spilte en god kamp for Klopps lag. Nå ønsker han at laget blir sterkere også på hjemmebane.

– Vi ga dem ikke et sekund fred da de hadde ballen. I tillegg var vi farlige da vi kom framover. Men slike store seire blir fort glemt om man taper hjemmekamper. Forhåpentligvis kan vi bygge videre på denne seieren, sier han.

Brasiliansk samba

Liverpool gikk hardt ut fra start og Philippe Coutinho stjal ballen fra en uoppmerksom Bacary Sagna etter sju minutter. Han sendte landsmann Firmino gjennom, som slo ballen inn i feltet. Der var City-forsvarer Eliaquim Mangala uheldig og satte ballen i eget nett.

Roberto Firmino setter inn 0-3 på Etihad Stadium. Foto: Matt West / BPI / Digitalsport

De blåkledde virket rystet etter åpningen, og forsvarsfeilene sto i kø innledningsvis. Martín Demichelis var nestemann i rekken City-spillere til å slå ballen til en motspiller, og nok en gang var den brasilianske duoen Firmino/Coutinho som var arkitektene bak scoringen. Denne gangen byttet de roller, og Firmino slo inn til en umarkert Coutinho som hadde få problemer med å sette ballen i mål til 2-0.Da Firmino satte inn 3-0 32 minutter ut i kampen etter et angrep tatt ut av læreboka bestående av både hælspark og en glimrende timet gjennombruddspasning i én og samme bevegelse, virket veien tilbake lang for hjemmelaget. Sergio Agüero reduserte like før pause, men laget var aldri i nærheten av å true bortelagets ledelse. Martin Skrtel avgjorde kampen ni minutter før slutt med et skudd på halv volley.