Tidligere vinner Anders Jacobsen står i stor fare for å bli TV-seer under årets hoppuke.

Landslagstrener Alexander Stöckl har ikke tatt med Hønefoss-gutten til verdenscuprennene i Engelberg. I stedet er hoppukevinneren fra 2006/07 henvist til norgescuprenn i Vikersund i helgen.

— Han må prestere der. Det er hans mulighet for å komme til hoppuken, sier Stöckl til NTB.

— Anders skal aller helst vinne begge renne. Det vil være det optimale. Vi ser også etter teknisk utvikling. Er det økning i kapasitet gjennom øktene han får, kan han også bli tatt ut uten seirer i helgen. Men da må vi se enkelthopp av det fantastiske slaget, sier landslagstreneren.

25.-plass fra Klingenthal er den eneste plasseringen i verdenscupen som har gitt Jacobsen poeng (6) denne sesongen. Etter 42.-plassen i Lillehammer har Jacobsen febrilsk forsøkt å finne formen.

— Han sliter med sittestilling og dynamisk kjøring gjennom radien. Utgangspunktet for satsen blir for dårlig. Det vet Anders, men det jobber han også med, sier Stöckl.

Uten lappen

— Frustrerende for deg som sjef å ikke få en hoppukevinner tilbake til gamle takter?

— Jeg vil ikke si frustrerende, men utfordrende. Det er såpass små ting som gjør stor forskjell. Det er alt eller ingenting i løpet av noen uker. Det er en utfordring, både for Anders og meg, å få ham tilbake på sitt beste. Vi vet alle hva som bor i ham, påpeker østerrikeren.

- Lider han som følge av inndratt førerkort?

— Det er vanskelig å si. Det er blitt en logistisk utfordring for ham å komme seg fra Hønefoss til Vikersund og Oslo, eller flyplassen. Han reiser kollektivt oftere enn andre. Men det kan også være en bra ting. Du lærer å planlegge dagen bedre enn andre. Jeg merker ingen slitasje. Han er ikke mer sliten enn andre, sier Stöckl.

Må skuffe noen

Stöckl har allerede gitt kvoteplassen fra kontinentalcupen til Johann André Forfang. Han er klar til hoppuken sammen med Anders Fannemel og Anders Bardal.

— Foruten Forfang er tre, egentlig fire hoppere klare. Rune Velta og nesten Daniel André Tande er også der. Tande har kommet inn og har prestert, men han må vise det én gang til (i Engelberg).

— Forfang er med til Sveits for å få erfaring før hoppuken, mens det er gledelig å ha Philipp Sjøen tilbake fra skade. Han har stort potensial, men i verdenscupen har han ikke vist mye foruten det hoppet som ble altfor langt i Klingenthal, sier Stöckl.

Om noen dager må han skuffe noen, glede andre. Julegaven heter plass på laget til den tysk-østerrikske hoppuken.

(©NTB)