ZÜRICH (Aftenposten.no): Jays slakket av på de siste meterne i forsøket på 200 meterog sa etterpå at han ikke ville gå videre. Han var tappet for krefter. I en pressemelding forklarer Tveitå saken nærmere:

— Jays var tappet for energi etter de to dagene med 100 meter. Han måtte gi alt for å komme til finalen, og fikk to harde løp. Han fikk heller ikke sove natten til 200 meter.

Derfor var Jays både mentalt og fysisk utladet foran starten på 200 meter, som ble hans tredje løp på 16 timer. Som trener var jeg inne på tanken å fraråde han start. Imidlertid var det et håp om at litt søvn etter forsøket ville gjøre allmennformen litt bedre. Så lenge det er håp, bør man stille i et mesterskap.

En uttalelse fra Jays ble tydelig misforstått, eller kom ut galt i forhold til det han mente. Han ønsket selvsagt å gå videre fra forsøket. Når formen var som den var, så var det greit at han ikke gikk videre. Det var dette som var bakgrunnen for uttalelsen. Han var ikke i nærheten av å kunne gå til en finale på en dag som denne da ikke kroppen kunne yte 100%.

Jays hadde en formutløsning i slutten av mai da vi slapp opp på treningen. Han ble brått satt tilbake av allergi ved hjemkomst til Norge, og rakk så vidt å vise sitt høye nivå i Florø. Han gikk syltet i lengre tid, og nedsatt allmennform reduserte kvaliteten på trening og konkurranse.

Et kneproblem gjorde det også etterhvert vanskelig å løpe i maksfart. Senest fire dager før EM kunne han ikke løpe maks. I dette perspektivet var en 6.plass på 100m respektabelt. Han ga ikke opp på 200m før kroppen definitivt sa stopp, skriver trener Olav Magne Tveitå.

FØLG EM HER: