— Det har vært en periode der omverdenen er blitt tilfredsstilt. Nå er det slutt på det. Mot Lyon håper vi å få til det samme trøkket som vi hadde i den første kampen mot Inter, sa Nils Arne Eggen etter at Rosenborg hadde scoret fem og sluppet inn tre i treningskampen mot Viking i går.

Resten av den sportslige ledelsen i Rosenborg skal få problemer med å overtale Nils Arne Eggen til å tenke så defensivt som han har gjort i de to siste kampene i Mesterligaen. Ikke bare fordi det nå handler om hjemmebane for Rosenborg, men det aner oss at Nils Arne Eggen har tenkt å lage en festforestilling i sin siste kamp. Da holder det ikke med å tette igjen bak og håpe på en scoring og et godt resultat.

Nils Arne Eggen har tenkt å slå Lyon med sin egen metode. Og det er veldig viktig for Rosenborg å ta alle poengene, selv om laget er ferdig for i år ute i Europa. Med tanke på seedingen for neste års mesterligaspill trenger RBK seier. Da blir veien frem lettere utover neste høst.

I går testet han ut en formasjon med Bent Skammelsrud og Macbeth Sibaya bak Frode Johnsen på midtbanen.

— Vi har prøvd ut litt forskjellig i de siste kampene. Det er en del tankevirksomhet som pågår. Valgene ligger i hvor du skal plassere hodespillerne og hvor du skal bruke fotrappe spillere. Det går ned på detaljplan. Uansett hvordan vi stiller så handler det om å tørre å stå opp i motstanderen og sette dem under press, sa Nils Arne Eggen.

Det greide Rosenborg i stor grad i går, men da laget mislyktes i presset gikk det veldig galt og ga Viking store målsjanser. Samtidig viste Harald Brattbakk at han trives bedre når Rosenborg står samlet opp på banen og han ikke får så lang vei frem til mål. Og Azar Karadas viste frem noen av de musklene han overrasket alle med i hjemmekampen mot Inter.

Fem scoringer varmet for Nils Arne Eggen selv om gjennomkjøringen betydde mest både for Rosenborg og for Viking som skal møte Celta Vigo i returoppgjøret i UEFA-cupen i neste uke.