— Jeg har fått beskjed fra Petter om at han blir med på sprinten i Stockholm, sier landslagskoordinator for Norge og tidligere sprinttrener Ulf Morten Aune til Aftenposten.

Petter Northug har gått det meste som er blitt arrangert av skirenn den siste tiden. Sist søndag gjennomførte han en knallhard femmil i Kollen. Han var derfor i tvil om han skulle stille opp på bysprinten i Stockholm sentrum torsdag.

— Nå er ingenting helt sikkert før vi melder på, men Petter går, etter alle solemerker, i Stockholm, sier Aune.

Forbundet vil konkurrere med Petter Northugs egen nett-TV-kanal:

Flere står over

Det som også er klart er at deler av det norske stjernegalleriet står over sprinten hos broderfolket. Therese Johaug, Heidi Weng og Martin Johnsrud Sundby kommer ikke til å stille på startstreken. Men de er med når det gås renn i Falun til helgen.

Langrennsløperne har hatt et tøft program og det er fortsatt mange renn igjen denne sesongen. Det er sprint i morgen, to løp i Falun til helgen, to løp i Lahti til helgen og deretter Tour of Canada.

— Det sier seg selv at det kan bli meste laget for løperne å gå alt, sier Aune.

Northug har tvilt seg frem til start i Sverige:

  • Her er mer om den tøffe femmila i Kollen sist helg:

--- Hør siste episode av Aftenpodden Sport som denne uken handler om dopingspørsmål mot norsk dominans, svensk ski-tyveri i Kollen og Høgmos ferd mot giljotinen: