VINDBJART – NOTODDEN 3-1, FLØY – PORS 3-1, JERV – FRAM 3-1, ARENDAL — ØRN-HORTEN 3-2

VENNESLA/KRISTIANSAND/GRIMSTAD/ARENDAL: - Jeg sa det før sesongen at vi bare kom til å bli bedre utover i sesongen. Nå står vi med fem strake seiere, og vi har fortjent alle av dem, sier Vindbjart-trener Steinar Skeie etter 3-1-seieren over Notodden.

Og det var fullt fortjent at Vindbjart tok sin femte seier på rad. Men det startet dårlig for venndølene. Midtveis i første omgang tok gjestene fra østlandet ledelsen 1-0 da Borgar Velta styrte et skudd i mål.

Tre minutter før hvilen, etter flere store sjanser, kunne Vindbjart endelig juble for en utlingning. En nydelig pasning inn bak Notodden-forsvaret ble tuppet i mål av høyrekant Joachim Eriksen.

To mål på fire minutter

Rett før 70 minutter ble passert var kampen snudd – igjen var Joachim Eriksen sist på ballen. Daniel Aase slo en pasning inn i feltet som Eriksen headet hardt i nærmest hjørne.

— Det er vel første gangen i karrieren jeg har scoret med hodet, sier vingen, som er på utlån fra Start.

— Joachim har begynt å skjønne sin rolle i laget mye bedre og visste der at han skulle løpe på første stolpe. Det er blitt en automatikk i det han gjør, og Joachim har tatt flere steg nå bare de siste månedene, sier trener Skeie.

Bare minutter etter 2-1-scoringen kom også Vindbjarts tredje. Det virket som at Notodden-forsvaret hadde full kontroll på situasjonen, men ga ballen til venndølenes storscorer Øyvind Gausdal – og han lot seg ikke be to ganger. Den storvokste spissen brassesparket ballen i en elegant bue over Notoddens keeper.

Alle sørlandslagene vant

Dermed fortsetter Vindbjart sin gode form og ligger fortsatt på 2. plass i sin 2. divisjonsavdeling – ett poeng bak Jerv, som slo Fram 3-1 hjemme.

Etter at gjestene fra Larvik tok ledelsen, snudde Grimstad-laget kampen i andre omgang. Wilhem Pepa, Henrik Robstad og Henrik Dahlum sørget for nok en seier til Steinar Pedersens menn.

Fløy holder også følge med lagene på toppen av tabellen. Med sin 3-1-seier over Pors Grenland er de stadig fire poeng bak Jerv, men gikk forbi Fram og tar dermed sommerferie på fjerdeplass. Christoffer Myhre scoret det første og Lars Christian Thorsen de to siste for øyboerne.

Arendal fullførte den gode sørlandsdagen med å slå Ørn-Horten 3-2 hjemme på Bjønnes stadion. Ole Marius Gundersen, Kennie Chopart og Petar Rnkovic sørget for nok en svært viktig seier for de hvitkledde.