— Jeg feirer ikke når jeg scorer. Fordi det er jobben min. Feirer en postmann når han deler ut brev?

Det er mye som kan sies og skrives om Liverpools nye stjernesignering.

Men én ting er i hvert fall sikkert:

Det blir ikke kjedelig med Mario Balotelli på Anfield.

Fredag ettermiddag ankom han Beatles-byen for å gjøre unna den medisinske testen og signere overgangspapirene.

Den italienske fotballrebellen rekker ikke mandagens seriekamp borte mot gamleklubben Manchester City.Men overgangen til 160 millioner kroner blir mest sannsynlig klar i dag. Etter det kan alt skje.

For det er mange av de elleville historiene om Balotelli.

Historiene

  • Balotelli kastet en dartpil på en ungdomsspiller fordi han kjedet seg da han spilte for City i 2011. * Samme år ble han stoppet av politiet fordi han hadde 230.000 kroner i sedler i passasjersetet.

  • Han har vært i klammeri med dørvakter utenfor en strippeklubb i Liverpool.

  • I City-perioden fikk han i snitt tre parkeringsbøter om dagen.

  • Og i løpet av en måned fikk han bilen tauet bort 27 ganger.

  • Fotballrebellen har kastet vannballonger etter et TV-crew i Milano.

  • Og et fyrverkerishow på badet i eget hus endte med brann og full uttrykning.

I et intervju med Sports Illustrated bekreftet stjernespissen at mange av historiene var sanne. Men at de var unøyaktig fremstilt.

— Det tok fyr i gardinene og røyken spredte seg i huset. Men at vi sendte opp fyrverkeriet innendørs stemmer ikke. Vi gjorde det utendørs.

Egoist og bølle

Av tidligere trenere, lagkamerater og motspillere har han blitt fremstilt som en bølle. En det var komplett umulig å forholde seg til. En egoist som ikke gadd å hjelpe lagkameratene med forsvarsarbeidet. Men som var en spiss i verdensklasse når han selv ville.

— Jeg liker ikke oppførselen hans, han sprer negativ stemning i laget og mangler konsentrasjon og motivasjon, sa hans tidligere Inter-sjef José Mourinho.

— Han må lære å oppføre seg. Han eier ikke folkeskikk, freste Roma-legende Francesco Totti etter Inter-spissens obskøne gester mot Roma-fansen.

Det er blitt sagt at Balotelli er rik på penger og testosteron, men fattig på vurderingsevne.

Hjalp mobbeoffer

24-åringen er definitivt en sammensatt personlighet. For han har også vist veldig sympatiske trekk. Han skal ha donert penger for å bygge en skole i Sør-Sudan. Og Balotelli skal også angivelig ha gitt en uteligger 10.000 kroner etter et kasinobesøk.

Det går også en historie om Mario Balotelli som møter en ung autografjeger og hans mamma utenfor Manchester Citys treningsfelt. Balotelli ønsket å vite hvorfor gutten skulket unna skolen. Det viste seg at gutten var et mobbeoffer. Balotelli tok med gutten og moren i sin Maserati, kjørte til skolen og troppet opp på rektors kontor. Historien endte med at Balotelli fikk mobberne til å ta guttungen i hånden og be om unnskyldning.

WHY ALWAYS ME? En selvironisk Mario Balotelli etter å ha scoret mot Manchester United. Foto: NTB scanpix

— Han er en høflig mann med et stort og varmt hjerte. Jeg har flere ganger spurt Mario: "Hvorfor gjør du disse dumme tingene, for det er jo ikke deg?". Da ler han bare, fordi han vet at det er sant, sier Patrick Vieira, hans tidligere "fadder" fra Manchester City-tiden.- Han er alltid i aktivitet. Han kan holde på med noe, så får han en idé, og finner på noe helt annet. Han kan ha én tanke, så får han 100 nye tanker etter det. Mario er en miks av alt. Han er smart, han er moden, men samtidig ønsker han ikke å bli voksen, forteller adoptivsøsteren Cristina i et stort intervju med Time.

Tøff oppvekst

Forklaringen ligger kanskje i oppveksten. For den var av det svært røffe slaget. Balotelli ble født i Palermo like etter fotball-VM i 1990. Men foreldrene, som var innvandrere fra Ghana, hadde ikke råd til å fostre ham opp. Som treåring ble Mario Barwuah adoptert av Balotelli-familien i Brescia i nord.

I oppveksten viste han seg som et stort fotballtalent, som ble lagt merke til av storklubbene, blant dem Barcelona. Unggutten valgte likevel Inter i Milano.

Roberto Mancini ga ham sjansen på Inters A-lag som 17-åring. Det var en opptur. Men samtidig opplevde stortalentet blytunge opplevelser.

Balotelli ble rasistisk hetset av Juventus-fansen i Torino. Tilropene var så stygge at det italienske forbundet straffet Juventus.

Det samme skjedde i neste møte mellom lagene i Torino. Men da ble det i tillegg til skjellsordene kastet bananer etter Balotelli.

Som mørkhudet kjempet Balotelli for sin aksept i italiensk fotball. Drømmen om den store fotballkarrièren ble komplisert. Han fikk ikke mye støtte, heller. Hans nye Inter-sjef José Mourinho, og Milans mørke nederlender Clarence Seedorf, insisterte på at tilropene ikke var rasistisk ment – men en reaksjon på Balotellis gjentatt provokasjoner. De to, og Juventus-fansen, påpekte at det ikke var noen andre mørke spillere i Inter-troppen som ble utsatt for tilrop.

Men selv for verbale Mourinho ble det vrient å snakke seg bort fra tilrop som "Balotelli er en skitten neger" ikke er rasistisk.

Sa nei til Ghana

Balotelli ble den første høyprofilerte mørke italienske fotballspilleren. Den robuste angriperen så ikke ut som en klassisk italiener, men han følte seg som en og oppførte seg som en. Selv om italienske myndigheter ikke ville gi ham statsborgerskap før fylte 18 år, avslo Balotelli flere henvendelser om landslagsspill for Ghana.

— Det er et spørsmål om stolthet. Italia er mitt land og det blir vanskelig å endre, sa han.

Etter at Balotelli ble berømt, kom også hans opprinnelige familie på banen. De dukket opp i avisintervjuer og ville ha sin del av æren.

— Nå stiller de opp i avisene med triste ansikter og viser frem bilder av meg i Inter-drakt. Hvorfor spurte de ikke om å ta meg tilbake? Nå er jeg plutselig interessant for dem.

Det er ingen tvil om at Mario Balotelli har et fotballtalent helt utenom det vanlige. Men han er også en fotballspiller som trenger varsom behandling.

Liverpool-manager Brendan Rodgers klarte å temme Luis Suárez i hans siste sesong på Merseyside. Nå får han en enda større utfordring.

Kilder: TIME, Liverpool Echo, Sportweek, CNN, Sports Illustrated