Trener Bjarne Berntsen leder Viking i de fem siste kampene av sesongen. Så er det slutt for mannen som har tatt Viking tilbake til toppen av norsk fotball.

– Det er en skuffende avgjørelse, selvfølgelig. Jeg var tydelig på at jeg ville fortsette ut kontrakten min (går ut etter 2021-sesongen). Men i en klubb er det styret som bestemmer. Og så lenge styret har tatt denne avgjørelsen, hadde jeg ikke noe valg, sier Berntsen til Aftenbladet.

– Fortjente du dette?

– Jeg synes ikke det. Men de som tar avgjørelsene mente dette var det rette, så da må jeg forholde meg til det, sier Viking-treneren som overtok som hovedtrener før 2018-sesongen.

– Nå er det slutt

Berntsen er den Viking har ringt når de har trengt hjelp. Det trenger de ikke å gjøre lenger:

– Det trenger de ikke. Dette var siste gang. Nå er det slutt, sier Berntsen.

  • NY PODKAST: Hør Berntsen snakke ut om å få sparken i Viking:

– Jeg vet det har vært mye snakk og mange diskusjoner det siste året, så det var ikke kjempeoverraskende. Foto: Kristian Jacobsen

Berntsen sier avgjørelsen om at han må forlate trenerjobben ikke var overraskende.

– Jeg er ikke blind. Jeg vet det har vært mye snakk og mange diskusjoner det siste året, så det var ikke kjempeoverraskende. Men jeg er likevel skuffet og trist.

Berntsen ønsket selv å forlenge kontrakten med Viking. Men da klubben ikke ønsket det, så var han ikke interessert i å bli med i en annen rolle det siste året av kontrakten.

– Jeg følte ikke det var motiverende å gå inn i den rollen når de ikke ønsket å forlenge. Ved det signaliserer de sterkt at jeg ikke var ønsket med videre.

– Veldig brutalt

– Fotballen er et brutalt yrke?

– Ja, det er veldig brutalt. Med slike resultater dette trenerteamet har hatt, så hadde det vanlige vært å tilby en forlengelse, ikke en avvikling.

– Hva feller deg?

– Sannsynligvis at vi ikke har gjort en god nok jobb dette året, tror jeg. Hva annet kan det være?

– Hva skal du gjøre nå?

– Det vet jeg ikke. Jeg skal tenke meg om. Men først skal vi ha en god avslutning på sesongen sammen med de fantastiske spillerne vi har.

Føler seg ikke ferdig innen fotballen

– Jeg føler meg ikke ferdig som innen fotballen dersom noe interessant dukker opp. Jeg er mer flyttbar enn noen gang, men nå har jeg bare fokus på å avslutte sesongen med stil, understreker Berntsen.

– Hvordan klarer du det?

– Fordi jeg er så vanvittig glad i denne klubben. Så tror jeg spillerne vil gi meg den avslutningen. Viking betyr enormt mye for meg. Jeg er stolt og takknemlig over de tre årene jeg har fått.