Arsenals fem sentrale midtbanespillere Thomas Partey, Granit Xhaka, Dani Ceballos, Mohamed Elneny og Joe Willock har til sammen 26 mål på 411 kamper for Arsenal. Skadde Partey har fortsatt ikke scoret for sin nye klubb.

Sist sesong ordnet Pierre-Emerick Aubameyang alene 29 av Arsenals 93 mål (totalt i alle turneringer), og de sentrale midtbanespillerne scoret til sammen ti (Willock best med fem).

– Det virker som Arteta innser at han ikke kan få flere scoringer ut av karer som Xhaka og Ceballos og at han derfor må på jakt på overgangsmarkedet, skriver CBS Sports.

– Kan de klare det? Har de klart det i det siste? Svaret er nei! blir Arteta sitert på av CBS Sports.

– Vi har ikke hatt noen mål fra midtbanen, det ikke noe som har skjedd bare i år, det har skjedd tidligere, og det er noe som må tas tak i, fortsetter Arteta - og innser tydeligvis at det trengs nytt blod:

– Å forandre kvalitetene og egenskapene til spillere er veldig, veldig vanskelig.

Arsenal-manageren er klar på hva som er nødvendig:

– Et stort lag trenger midtbanespillere som scorer mål. Og de trenger sentrale forsvarsspillere som scorer fra dødballer. Hvis du mister de marginene, så begynner du å tape poeng, du er ikke lenger noe topplag.

Ifølge CBS Sports fikk Arsenal i oktober to ganger nei fra Lyon da de ville kjøpe en sentral midtbanespiller i Houssem Aouar (som har sagt at han ønsker å bli i Lyon ut sesongen). Christian Eriksen blir også nevnt, og ikke minst ungareren Dominik Szoboszlai, som er ventet å forlate Red Bull Salzburg i januarvinduet. Men klubber som RB Leipzig, AC Milan og Napoli skal også jage 20-åringen, som har imponerende åtte mål og ni målgivende på 17 kamper.

VG-tips: Arsenal-Rapid Wien

* Disse lagene spiller i Moldes gruppe B. Arsenal har full pott på sine fire kamper, og er selvsagt kvalifisert for videre spill.

* En målforskjell på 12-2 selv om The Gunners stort sett har mønstret reserve-pregete lag sier noe om i hvilket sjikt London-klubben ligger i sammenlignet med de øvrige lagene.

* Når det er sagt, så ledet Rapid Wien 1-0 i 20 minutter i det omvendte oppgjøret i oktober.

* De østerrikske gjestene slåss med Molde om den viktige 2. plassen i gruppa. Notert er det at laget kun har sikret seg to av ni siste mulige poeng i hjemlig liga.