31-åringen med en lang karriere bak seg satte standarden med en glimrende målgivende pasning til Camilla Herrem og fire strake redninger. Norge feide fra svake Polen. kampen var vunnet.

Oslo-jenta har spilte for Bækkelaget, Halden, Nordstrand og Oppsal før hun dro til den danske toppklubben Esbjerg for to år siden. Hun fikk landslagsdebuten først i EM-generalprøven mot Danmark og fikk karakteristikken «kampavgjørende» av trener Thorir Hergeirsson.

– Man har jo drømt litt om dette når man har sett mesterskap på TV. Det er veldig gøy faktisk å få muligheten også når man er 30 år, sier Granlund til NTB.

EM-debuten endte med åtte redninger på 17 skudd. Redningsprosent på 47 er veldig, veldig bra, selv om motstanden var svak utover i 2. omgang.

Norge kom dårlig i gang i EM-premieren. Keeper Emily Stang Sando fikk ikke tak i de polske skuddene og det norske forsvaret fungerte ikke optimalt. Men takket være angrepsspillet – med Nora Mørk i sentrum – ledet håndballjentene komfortabelt 17–13.