Så langt har det gitt tre poeng på fem kamper for Hans Erik Ødegaards mannskap.

Men Molde-trener Erling Moe roser Sandefjords strategi.

– Jeg tror det var det som gjorde at de sto i divisjonen i fjor. Så får vi se om det er det som gjør at de står i år, sier Moe etter Moldes 3–1-seier mot Sandefjord, der man fikk se dette spektakulære selvmålet:

– Skal du over tid dra med deg poeng, er du nødt til å ha et eget spill. Du kan ikke bare leve på det andre gir deg av brødsmuler, påpeker Moe.

Fine takter - innimellom - av spillere som Kristoffer Normann Hansen, Amer Ordagic og Alexander Ruud Tveter var heller ikke nok denne gangen for Sandefjord.

Billige baklengsmål og ujevne prestasjoner ødela - som mot Vålerenga og Rosenborg i de to foregående kampene.

I klubbens nye sportsplan er det er klart ønske om å «styre og dominere kampene» med mye ballbesittelse og offensiv fotball.

En sentrallinje i «peaken» skal gjøre det mulig, selv for Eliteseriens penge-fattigste klubb.

– Ambisiøst?

– Det kan du godt si. Vi har møtt tre veldig gode motstandere på rad, og har egentlig lykkes med å presse høyt og skape brudd. Det er mye positivt med ball, men vi må luke bort noen dødballmål - og vi sliter litt med å score, sier spissen Alexander Ruud Tveter.

– Ville dere stått med flere poeng med en mer kynisk stil?

Det har jeg ikke noe godt svar på.

Sandefjords offensive plan ble forankret før Hans Erik Ødegaard kom til klubben.

Men som forgjengeren Martí Cifuentes, ser Ødegaard muligheten til å spille ball - selv om de økonomiske musklene til å hente kvalitet er begrenset.

– Det ikke noe mål i seg selv å ha ballen, men det er mer utviklende og mer moro. Vi skal ha den for å bruke den til noe, sier Ødegaard - som innrømmer at det er «frustrende og stressende» at laget slipper inn billige baklengsmål.

Ødegaard påpeker at man kan ha et ønske om å bruke ballen, og skape noe på den måten, uten å være overambisiøs.