Bjarne Berntsen nominert til «Årets trener»

Vikings trener nominert sammen med Moldes Erling Moe og Bodø/Glimts Kjetil Knutsen.

Publisert:

Viking-trener Bjarne Berntsen har levert imponerende resultater med Viking i lagets comebacksesong i Eliteserien. Foto: Jarle Aasland

  • Kjetil Flygind

De to siste sesongene har Bjarne Berntsen snudd Viking på hodet. Etter nedrykket i 2017 ble det opprykk på direkten i fjor og i år har Berntsen tatt Viking tilbake til toppen av norsk fotball og ledet laget til cupfinalen.

Nå er han nominert til «Årets trener» i Eliteserien.

To serierunder før slutt ligger Viking på 5. plass i Eliteserien. Søndag kommer Rosenborg til Jåttåvågen i det som blir årets siste hjemmekamp før Brann er motstander i Bergen 1. desember.

Berntsen var nominert også i fjor, da i 1. divisjon, den gang var det Steffen Landro som fikk prisen. Landro, som overtar Sandnes Ulf etter denne sesongen, er nominert også i år.

Les også

Nå er Danielsen historisk i Viking: – Jeg er ydmyk og stolt

Les også

Viking tar grep – flytter cupfesten til Oslo Spektrum

Tøff konkurranse

Berntsen får tøff konkurranse av Moldes Erling Moe og Kjetil Knutsen i Bodø/Glimt.

Moe har ledet Molde til seriegull, mens Knutsen i Bodø har trent et lag som har imponert stort og ligger på sølvplass to serierunder før slutt.

I fjor var det Ranheim-trener Svein Maalen som vant prisen.

Prisen deles ut på den store fotballfesten som avholdes dagen etter siste serierunde.

I juryen sitter Erik Solér (Norsk Toppfotball), Tor Ole Skullerud (tidligere topptrener, nå ekspert i Eurosport), Kenneth Fredheim (kommentator Eurosport), Knut Espen Svegaarden (journalist i VG), Pål Arne Johansen (G19-landslagstrener) og Amund Lutnæs (kommentator Eurosport).

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Fotball
  2. Eliteserien
  3. Viking FK