KONNERUD: Tidligere denne måneden vant Rysstad NM-sprinten i U23-klassen på Lygna. Mot Norges beste seniorer på Konnerud fredag ble utfallet langt mer brutalt for den ambisiøse 20-åringen.

46.-plass i prologen, slått med 8,3 sekunder av vinneren Sindre Bjørnestad Skar, lød fasiten. Opp til 30.-plassen som ville gitt kvartfinaleplass skilte det temmelig nøyaktig to sekunder.

Da Rysstad kom til pressesonen etter fullført prolog, hadde han ikke klart for seg nøyaktig hvor han hadde plassert seg.

– Jeg vet ikke hva resultatet ble ennå, men jeg gikk ikke fort, sukket han – og var deretter rask med å fastslå at en plass utenfor kvartfinalene var under pari.

– Det var ikke så mye sprut. Jeg gikk bare og surret. Nå er jeg skuffet, sa Valle-løperen.

U23-VM neste?

– Hva var det som ikke stemte?

– Når jeg er i god form i sprint, eksploderer jeg i hvert tak. Det gjorde jeg ikke nå, så dette var ikke så kult, sa 20-åringen.

I forkant hadde han klare ambisjoner om å gi de aller beste kamp.

– På en god dag hadde jeg mål om finale. Sånn sett gikk det rett i dass, fastslo Rysstad.

Med til historien hører det at senior-NM ikke har vært utpekt som noe hovedmål denne sesongen. Det er i stedet U23-VM i tyske Oberwiesenthal i slutten av månedsskiftet februar-mars.

Der har Rysstad lagt inn flere gode søknader om å få gå.

– Jeg har jo gjort det veldig bra så langt, og mister det ikke helt i dag, selv om jeg ikke er helt der jeg skal være, sa han fredag.

Tremil lørdag

Valle-løperen har også særdeles lyst til å gå verdenscupsprinten i Drammen i begynnelsen av mars. Hvor han står i den diskusjonen vil han helst mene minst mulig om.

– Det hadde vært kult. Men jeg tør ikke uttale meg om uttak, for det blir bare spetakkel hver gang noen uttaler seg. Jeg venter bare tålmodig, smilte Valle-løperen.

– Men du er optimist med tanke på uttaket?

– Det vil jeg si, så får vi se om de er enige, svarte Rysstad med henvisning til landslagsledelsen.

Lørdag fortsetter NM på ski med tremil fellesstart i fri teknikk. I utgangspunktet skulle distansen vært gått med skibytte, men snømangel gjør at det blir fri teknikk hele veien. Rysstad stiller til start, men legger lista lavt for egen del.

– Jeg starter jo en mil bak resten, så det handler bare om å komme seg gjennom og få gjennomført et godt skirenn, smilte han.

Skiskytter Lars Aasheim Svaland fra Birkenes ble beste lokale løper med 36. plass. Han manglet åtte tideler på avansement til kvartfinale. Mens Sondre Ramse fra Otra ble nummer 48.