– Det var ikke et lavt slag – jeg har blitt fratatt seieren i kveld! sa en meget oppgitt Dubois da han ble intervjuet i ringen.

For selv om Usyk og flesteparten av de 50.000 tilskuerne i polske Wroclaw jublet for seieren, så reagerte mange på det som skjedde i starten av femte runde.

Dubois traff med et voldsomt slag mot kroppen, og plantet høyrehansken helt på kanten av shortsen til Usyk. Den ukrainske mesteren gikk rett ned med voldsomme smerter, og indikterte at det var i hans «edlere deler».

Dommeren dømte «low blow», men han trakk ikke poeng av Dubois. Usyk fikk nesten fire minutter på å komme seg. TNT Sports’ ekspertkommentator Carl Frampton reagerte slik på reprisene:

– Det er ikke et lavt slag!

Usyk hadde dominert kampen frem til episoden. Da han var klar til å fortsette brukte han litt tid på å komme i gang igjen. Mot slutten av åttende runde måtte Dubois ta telling.

Avgjorde med jab

I den niende runde kom avgjørelsen da Usyk traff meget godt med en høyre jab, som sendte Dubois ned i knestående. Han kom seg opp, men dommeren vinket av det hele til teknisk knockoutseier for Usyk.

BEHOLDT BELTENE: Oleksandr Usyk feiret med det ukrainske flagget, og beholdt tungvektstitlene i IBF, WBA, WBO og IBO. Foto: JANEK SKARZYNSKI / AFP / NTB

– Boksing er en tøff sport, men jeg er stor. I ringen respekterer jeg motstanderen. Det er boksing, ikke ballett, sa Usyk på sin ikke akkurat flytende engelsk da han fikk spørsmål om episoden i femte runde.

På spørsmål om han hadde følt kraften til Dubois svarte Usyk følgende:

– Nei, bare ballene mine ...

Men i hjørnet til Dubois var det meget dårlig stemning, og hans promotor Frank Warren fyret voldsomt:

– Han (Dubois) ble fratatt en seier! Slaget traff ham på linningen, og dommeren gjorde en stygg feil. Jeg liker Usyk, men dette var hjemmedømming, raste Warren.

FIKK PAUSE: Ringdommer Luis Pabon snakker med Oleksandr Usyk etter den kontroversielle episoden i runde fem. Foto: KACPER PEMPEL / Reuters / NTB

– Dommeren dømte lavt slag, men trakk ikke poeng. Det er bullshit! Det blir sett på av kommisjonen – det må bli omkamp.

Samtidig brølte Dubois trener, Don Charles, gang på gang «Hvordan der det et lavt slag?!» mens reprisen rullet over storskjermen.

Meningene blant skribenter og eksperter er meget delte, men ulovlige slag i boksing er ifølge regelverket bak ørene, og under navlen. Problemet er at navlen til Usyk ikke er synlig fordi den er skjult av shortsen, eller linningen.

– Slaget var slik at noen dommere vil si det var lavt, og noen ikke. For meg var det ikke lavt. Det traff ikke der Usyk skal ha oss til å tro det traff, og han fikk tid til å komme seg igjen, utdypet Frampton.

Fury neste?

Han er selv tidligere verdensmester, og følte med sin landsmann Dubois.

– Jeg tviler på at det blir omkamp. Jeg tror Usyks neste kamp blir mot Tyson Fury, la Frampton til.

Usyk kommenterte også mulighetene for en kamp mot Fury, som har den siste store VM-tittelen i tungvekt (WBC) i tillegg til at han er lineær mester:

– Jeg er klar i morgen! Jeg er klar for å møte ham i neste kamp, men om han er klar vet jeg ikke.